Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βιβλία για τη Λίμνη ή από Λιμνιώτες

Στη συγκεκριμένη σελίδα θα καταχωρηθούν όλοι οι τίτλοι βιβλίων που έχουν εκδοθεί και αφορούν τη Λίμνη, είτε από τη μεριά του συγγραφέα τους είτε από το περιεχόμενό τους.
(ότι επιπλέον γνωρίζετε ευπρόσδεκτο!)
-----------------------------------------------------------------------

Βιβλία του Βασίλη Δούκουρη

φωτογραφία βιβλίου1. ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ, Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Β. Εύβοιας. Έκδοση Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Γαλατάκη. Λίμνη 2001 (επανέκδοση 2006).
φωτογραφία βιβλίου2. ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ, Λίμνη 1821-1862. Τομές στην κοινωνική και πολιτική ταυτότητα της Ευβοϊκής πολιτείας. Έκδοση Δήμου Ελυμνίων. Λίμνη 2002.
φωτογραφία βιβλίου3. ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ, Χρύσανθος Προβατάς. Ο αναμορφωτής ηγούμενος της μονής αγίου Νικολάου Γαλατάκη (1904-1907). Έκδοση Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Γαλατάκη. Λίμνη 2002.
φωτογραφία βιβλίου4. ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ, Ο ενοριακός ναός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Λίμνη Β. Εύβοιας, Έκδοση Ι. Ν. της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Λίμνη 2003.
Φωτογραφία εξώφυλλου5.   ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ, Όσιος Δαυίδ ο γέροντας: Ο βίος- το έργο - η λατρεία του, Εκδόσεις Τέρτιος. Λίμνη 2004.
6. ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ, Ιερά Μονή οσίου Δαυίδ του Γέροντα. Η ιστορική πραγματικότητα και οι αγωνίες μιας ορθόδοξης μονής στην τουρκοκρατούμενη Εύβοια, Αθήνα 2005.
φωτογραφία βιβλίου7. ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ, Μια πόλη - Ένα πρόσωπο. Η Λίμνη Ευβοίας μέσα από τις δημαρχιακές θητείες του Αγγελή Δ. Φλώκου (1856-1874). Έκδοση Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Ευβοίας. Λίμνη 2005.
φωτογραφία βιβλίου8. ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ, Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ευβοίας. Οι μαρτυρίες των αρχειακών και επιγραφικών τεκμηρίων 1503-1823. Έκδοση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ν. Ευβοίας. Λίμνη 2006.


----------------------------------------
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ Γ. ΚΕΦΑΛΑΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2013
Λιμνιώτης συγγραφέας  ΧΡΗΣΤΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
------------------------------------------------------
Διάφανος
2013
του Γιάννη Κ.Κανδιλιέρη
(Λιμνιώτης συγγραφέας)
---------------------------------------------------------------------------------------
Βιβλία του Λιμνιώτη Γιάννη Φαφούτη
ομορφιές της Λίμνης

στοιχεία Λιμνιώτικης Λαογραφίας, 2012

Λαϊκές τοιχογραφίες της Λίμνης 1998

Δημήτρη Αποστόλου-Γιάννη Φαφούτη
Εκκλησίες και ξωκλήσια της Λίμνης

Δημήτρη Αποστόλου-Γιάννη Φαφούτη
Λίμνη και Θάλασσα-------------------------------------------------
σε ηλεκτρονικά αρχεία:

-----------------------------------------------


1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΚΑΔΙΤΗΣ, Ο Αγγελής Γωβιός και η επανάσταση του 21 στην Εύβοια. Έκδοση Εταιρείας Εύβοϊκών Σπουδών (Χαλκίδας). ΑΘήνα 1979
2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΜΠΕΛΛΑΡΑΣ, Το Ελύμνιον (Λίμνη Ευβοίας). Έκδοση Ένωσης Λιμνίων Ευβοίας. Αθήνα 2000 (Γ' Έκδοση)

φωτογραφία βιβλίου4. ΔΑΥΙΔ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Η ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Λίμνης και ο πρώτος Λιμνιώτης δάσκαλος Αναγνώστης Χωρίτος. Έκδοση Δήμου Ελυμνίων. Λίμνη 2001.
Φωτογραφία βιβλίου5. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΕΜΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Ο Αγγελής Γωβιός και η Επανάσταση στη Εύβοια. Έκδοση Δήμου Ελυμνίων. Λίμνη 2003.
Φωτογραφία βιβλίου6. ΔΑΥΙΔ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Το κάτω Δημοτικό Σχολείο Λίμνης (Κτίριο Μελά): 1898 - 2005. Πορεία στο χρόνο. Έκδοση Δήμου Ελυμνίων. Λίμνη 2005.
φωτογραφία Βιβλίου7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΟΥΛΗΣ, Ποθητός Καμάρας: 1861 - 1935. Έκδοση Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Περιφερειακό Τμήμα Ν. Ευβοίας. Χαλκίδα 2009.
leykolithos photo
8. ΙΩΑΝΝΗΣ  Γ. ΠΑΛΑΤΖΑΣ, Λευκολίθου Ευβοϊκά Δρώμενα.
Έκδοση Ιωάννης Παλά
-------------------------------------------------------------
Σχολικές εκδόσεις


φώτο άλμπουμ Ελυμνίων,Κυκλοφόρησε σε έντυπο το 1998-99.
1998-99 ομάδα ΠΕ Λυκείου Λίμνης
ηλεκτρονικό αρχείο:  http://www.scribd.com/doc/16636071/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%86%CE%BB%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC-%CE%95%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BDαπό τη Λίμνη στις Πρέσπες 1999 
εφημερίδα 
πρόγραμμα κινητικότητας
Λύκειο-Γυμνάσιο Λίμνης Ευβοίας
κυκλοφόρησε το 1999

 ηλεκτρονικό αρχείο:  http://www.scribd.com/doc/12917977/-1999-

----------------------------------------------
Βαγγέλης Ανδριόλας: Στην Επιφάνεια της Λίμνης
ποιητική συλλογή
2000
-----------------------------------
Βιβλία της Νέλλης Ψαρρού
http://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=19&Itemid=73
-----------------------------------------------------------------
Μιχάλης Ψύλλος
------------------------------------------------------------------------------------
Κώστας Τσιροδημήτρης
το βιβλίο- λεύκωμα των προσκόπων πωλείται έναντι 10 ΕΥΡΩ (τηλ:2227031836). Είναι βιβλίο 320 σελίδων και περιέχει περίπου 700 φωτογραφίες κλπ. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …