Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Του Λαζάρου...


Πάνος Β.
Μετά τον άγιο Λάζαρο στο Βύρωνα τον πρώτο Λάζαρο που γνώρισα ήταν ο Λάζος ,όταν ήρθα στη Λίμνη το 1987.
Επιστάτης στο Λύκειο Λίμνης, με διευθυντή τότε τον Νικολάου.
Ο Λάζος ζούσε στο σπίτι που έχει ο καρδιολόγος σήμερα. Θείος του  αείμνηστου Στέλιου Χρυσόπαιδα, ένας άνθρωπος αεικίνητος και ικανός για το καθετί που βοηθούσε τους άλλους.
Με μετάταξη στο Λύκειο από νοσηλευτής , μας έφτιαχνε τις δύσκολες μισθοδοτικές καταστάσεις και κρατούσε όλα αυτά που αφορούν ένα σχολείο υπερδιπλάσιο του σημερινού, να λειτουργεί στην εντέλεια, σαν προσωπικό καθήκον ,καθημερινά αγόγγυστα και   τέλεια.
Στο Λάζο πήγαινα κάθε τέτοια μέρα σπίτι για τη γιορτή του.Αυτός με το κλείσιμο του Πάσχα για τα σχολεία, ήταν ή μόνη μέρα που μας έφερνε από πριν γλυκά.
Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συμπαραστάθηκα για τη νεκρή μανούλα του στο νυχτέρι της,μιας και μέχρι τότε στο Βύρωνα δεν είχα διανοηθεί ότι ο νεκρός ξεκινά από το σπίτι του.
Με ένα πουκάμισο σαρακοφαγωμένο,με το πουλοβεράκι από πάνω, καθαρός όμως , αδύνατος και αγέλαστος , με περίμενε το πρωί με το καλήμερα.
Από κάτω έβλεπα το καλημέρα και το γέλιο των ανθρώπων που κρατάνε ζωντανό τον κόσμο μας.
Τώρα σας λέω για ανθρώπους πριν από σας,για σας.
Δείτε τον πραγματικό κόσμο γύρω σας και αγαπήστε τον.
Μετά δεν θα έχετε την ευκαιρία...


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β. ένα μικρό "δείγμα" της διασταύρωσης με Δάφνη-Κουρκουλούς (φωτο Β.Λιάσκος) Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής. Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν. Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες. Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό  είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο. Το