Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β.
Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γιατί αποδεδειγμένα δεν μεταδίδει ιούς.Ήδη έχουμε μάθει να ζούμε σε ένα εικονικό κόσμο εδώ και καιρό...
Η εικόνα αυτή μου φαίνεται λογική και ας τη δει το τοπικό συμβούλιο άμεσα.

Διαφορετικά τι θα γίνει;
Κάποιοι θα αρρωστήσουν.Οι μικρότεροι επιβάλλεται για να αποκτήσουν αντισώματα, οι μεγαλύτεροι θα έχουν δυσκολίες.Ανά 100 γνωστοί μας 4-5 στατιστικά θα πεθάνουν, ιδιαίτερα οι πάνω από 60.Αρκετοί θα βήχουν χωρίς να τολμάει κανείς να πάει στο πλάι τους να τους φτιάξει ένα τήλιο μη τυχόν και τον κολλήσουν.
Το ιατρικό προσωπικό της περιοχής μετρημένο στα δάχτυλα του ενός χεριού αναγκαστικά θα νοσήσει μετά τις πρώτες επισκέψεις και θα είναι άχρηστο για αρκετό καιρό. Θα απευθυνθούμε στο Θεό με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.
Ο πιο πρακτικός θεός θα είναι ο διπλανός μας που ξεπερνώντας το θανατικό θα μας προσφέρει μια κομπρέσα ή μια ασπιρίνη.Ή ένα χαμόγελο.
Η πεθαμένη αλληλεγγύη , αυτή που μορφάζουμε όταν βλέπουμε τα παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο, θα γίνει το μοναδικό φάρμακο.
Πλούσιοι,φτωχοί,αριστεροί ,δεξιοί,Έλληνες και μη έχουμε τις ίδιες πιθανότητες.Ένας ιός δημοκράτης και άθεος που δεν κάνει διακρίσεις.
Μας δοκιμάζει σε ένα μοντέλο του κόσμου που δεν έχουμε διδαχθεί.Αυτό που δεν υπάρχουν σύνορα, ο αέρας και η θάλασσα είναι κοινά,και οι αναπνοές των ανθρώπων ανακατεύονται στο ίδιο οξυγόνο.
Το μοντέλο που θέλει τον κομμουνιστή κινέζο να συνεργάζεται με τον καπιταλιστή Ιταλό για το εμβόλιο,για την επόμενη μέρα.Τον φασίστα που κλώτσαγε την έγκυο να εκλιπαρεί τον αριστερό γιατρό.Τον παπά να ζητά τη βοήθεια του άθεου,του στρέιτ από τον ομοφυλόφιλο.
Κάθε δοκιμασία έχει ένα αποτέλεσμα.Πιθανά αυτή η δοκιμασία να είναι πιο χρήσιμη για τον κόσμο που ζούμε.Να μας αναγκάσει μέσα από την αγωνία,τη θλίψη να ξεδιπλώσουμε τον άνθρωπο που τόσο βαθιά κρύβουμε μέσα μας.
Αυτή η εικόνα μου φαίνεται λογικότερη από τη πρώτη.Ας τη δει κι αυτή το τοπικό συμβούλιο...
(ΥΓ. Μέρα που είναι η 8 Μάρτη: ελπίδα είναι επίσης ότι οι γυναίκες θα επιζήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες!)
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …