Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση για τον Σκυλλία


ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΗΣ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», ο οποίος διοργανώνει από το 2011 στη Λίμνη Ευβοίας, με μεγάλη επιτυχία, τη Διεθνή Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης με την επωνυμία «ΣΚΥΛΛΙΑΣ», μετά από συνάντηση των μελών του Δ.Σ. την 1η Μαρτίου 2020, απευθύνει αίτημα προς την Οργανωτική Επιτροπή του ομώνυμου σχεδόν αγώνα (SKYLLIAS & HYDNA), ο οποίος έχει προκηρυχθεί να διεξαχθεί από και στον όμορό μας Δήμο Ιστιαίας, όπως αποσύρει, από το λογότυπό του και την επωνυμία του, το όνομα–λήμμα: ΣΚΥΛΛΙΑΣ.
Με την ανταπόκρισή της, θεωρούμε, ότι θα αποκατασταθεί η ηθική τάξη των πραγμάτων, θα τηρηθεί η δέουσα δεοντολογία και θα αποφευχθεί η δημιουργία εντυπώσεων καπηλείας της επωνυμίας της Διοργάνωσής μας. Παράλληλα θα αποσοβηθεί, μέσω της προκύπτουσας σχεδόν συνωνυμίας, η σύγχυση στους κόλπους των αθλητών/τριών της Μαραθώνιας Κολύμβησης και άλλων ενδιαφερόμενων και θα οδηγήσει την κάθε διοργάνωση στη διατήρηση της αυτοτέλειας και της ιδιαίτερης παράδοσης των αγώνων τους. Στους συντοπίτες μας ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Για όσους δεν μάς γνωρίζουν είναι αρκετή μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, για να ενημερωθεί για τις δραστηριότητές μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Διοργάνωση «ΣΚΥΛΛΙΑΣ» εντάσσεται κάθε καλοκαίρι στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ελύμνια» του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας. Κατά καιρούς συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τέθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Γ.Ε.ΕΘ.Α και του Γ.Ε.Ν.
Μόνιμα εκπροσωπείται στις εκδηλώσεις η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, ενώ πληθώρα θεσμικών παραγόντων (Πρόεδρος της Δημοκρατίας), επωνύμων αθλητριών και αθλητών συμμετείχαν αγωνιστικά ή τιμητικά στις εκδηλώσεις μας. Με σειρά δημοσιευμάτων μας και συμμετοχών σε συνέδρια αναδείξαμε και προήγαμε την παράδοση του ΣΚΥΛΛΙΑ, την οποία τηρήσαμε με ευλάβεια στην απόσταση της ιστορικής διαδρομής των 80 σταδίων (14.500 μ.) και των αυστηρών όρων του κανονισμού κολυμβητικής της περαίωσης. Κοντά στους 150 κολυμβητές/τριες σε αυτά τα χρόνια ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον Διάπλου του Β. Ευβοϊκού, χωρίς να έχουν κατά ανάγκη προηγούμενες αθλητικές περγαμηνές αλλά δύναμη ψυχής, εξοντωτικής προετοιμασίας και θέλησης να υπερβούν τα όριά τους. Η Ιδέα του ΣΚΥΛΛΙΑ ήταν προς μεγάλη μας ευχαρίστηση η δύναμη που οδήγησε και αρκετά άτομα με ειδικές ανάγκες να συγκαταλέγονται στους τερματίσαντε/σες. Με την ανάδειξή της σε Διήμερη Διοργάνωση, συμπεριλάβαμε και αγώνες των 500 μ., 2.500 μ., 5.000 μ. και 8.000 μ., επιδιώκοντας  την περαιτέρω διάδοση της Μαραθώνιας Κολύμβησης σε όλες τις ηλικίες και δη στις μικρότερες. Μάλιστα, τιμώντας και την καταδυτική παράδοση του ΣΚΥΛΛΙΑ εντάξαμε και υποστηρίξαμε στις εκδηλώσεις μας το 2017 και δύο απόπειρες κατάρριψης των Παγκοσμίων Ρεκόρ κατάδυσης με «σκανταλόπετρα», οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία και στις δυο κατηγορίες ανδρών και γυναικών.
Ο Όμιλος μας, πιστός στην παράδοση και στις αρχές που υπηρετεί για δεκαετίες, θα συνεχίσει τη δράση του με εκδηλώσεις που δρομολογεί για το ερχόμενο καλοκαίρι, για τις οποίες θα ενημερωθείτε σύντομα.

                                     Μετά Τιμής
                                      ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ενημερωτικά βλ.: https://sites.google.com/site/skylliaslimni/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …