Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα αγριογούρουνα στην περιοχή μας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ  «Μάκιστος»                                                          

Εδώ και λίγα χρόνια εμφανίστηκαν αγριογούρουνα στην περιοχή μας, που σε λίγο χρονικό διάστημα αυξήθηκε πάρα πολύ ο πληθυσμός τους. Η μεγάλη παρουσία των ζώων αυτών έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται πολλές ζημιές και καταστροφές στην ύπαιθρο και στις γεωργικές καλλιέργειες των κατοίκων της περιοχής μας.
Οι συνδημότες μας αγανακτισμένοι από τις ζημιές που γίνονται και από πλήρη άγνοια του προβλήματος αυτού, ταυτίζονται ή συμφωνούν με ότι διαδίδεται σκόπιμα ή από άγνοια ότι, το πρόβλημα αυτό το δημιούργησαν μερικοί σύλλογοι ή οι οικολόγοι ή κάποιοι ξένοι άνθρωποι το ξεκίνησαν.
                          -----------------------------------
Εμείς από πλευράς μας πιστεύουμε, για να σταματήσει το πρόβλημα αυτό να υπάρχει, αλλά και τη σωστή ενημέρωση των κατοίκων, πρέπει να παρθούν σύντομα μερικά μέτρα όπως:
α. Να γίνει μια ενημέρωση προς τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας για τον χρόνο και τον τρόπο που εμφανίστηκε και οξύνθηκε το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στην περιοχή μας.
β. Να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ενημέρωσης και προστασίας των κατοίκων της υπαίθρου.
γ. Να γίνει το συντομότερο δυνατόν μια συνεργασία μεταξύ Δασαρχείων – Δήμων- Φορέων και κυνηγετικών συλλόγων ώστε να αποφασισθούν τα αντίστοιχα μέτρα «αντικίνητρα» της αύξησης του πληθυσμού των ζώων αυτών.
                   ----------------------------------------
Θα περιμένουμε σύντομα τις δικές σας ενέργειες
 Λίμνη 12-2-2020

                                                                        Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

Ψαρρός  Γιάννης                                                     Καραγιάννη Στέλλα


Προς  1.  Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας   2.  Δασαρχείο Λίμνης  Κοινοποίηση     1. Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού     2. Δασαρχείο Ιστιαίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …