"ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2019"-ΜΑΤΑΙΩΣΗ!


ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2019"-ΜΑΤΑΙΩΣΗ:

 το Δ.Σ. του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης "ο Ποσειδών" αποφάσισε ότι δε θα γίνουν το φετινό καλοκαίρι οι εκδηλώσεις του "ΣΚΥΛΛΙΑ 2019". Αιτία η αδυναμία απόκτησης της σχετικής αδείας, η οποία από φέτος διέπεται από νέο Νόμο και εκδίδεται από την αντίστοιχη Περιφέρεια και για μας από την Στερεάς Ελλάδος. Παρόλες τις προσπάθειές μας για να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις (ένταξη στην αντίστοιχη Ομοσπονδία, εγγραφή σε ημερολόγιο αγώνων, κατοχή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων κ.ά), δεν κατορθώσαμε να υπερβούμε τα νέα δεδομένα, για τα οποία ενημερωθήκαμε μόλις πριν από έναν μήνα. Ουσιαστικά οι ιθύνοντες για την τουριστική προβολή και στήριξη ανάλογων εκδηλώσεων της Περιφέρειάς μας και πιθανά απανταχού της Επικράτειας.... μάς το ξέκοψαν και εμμένοντας στην απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπομένων και μας προέτρεψαν στην τέλεσή τους, ενώ οι ίδιοι θα κάνουν πως δεν το ξέρουν ή θα σφυρίζουν αδιάφορα. Το οξύμωρο είναι ότι σε προηγούμενους τρεις ΣΚΥΛΛΙΕΣ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ήταν Συνδιοργανωτής των εκδηλώσεών μας....Η Διοργάνωση Μαραθώνιας
Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης "ΣΚΥΛΛΙΑΣ" από το 2011 έθεσε σε νέες βάσεις τη Μαραθώνια Κολύμβηση στην Ελλάδα και διαμόρφωσε δρώμενα παγκόσμιας απήχησης αποσκοπώντας σε σύνθετους σκοπούς και ικανοποιώντας υπέρ το δέον όλα τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια των αγώνων. Το διακύβευμα για τον ΣΚΥΛΛΙΑ 2019 παρά την ματαίωση των αγώνων είναι να προκαλέσει άμεσα τις διαδικασίες που θα οργανώσουν τη Μαραθώνια Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης στην Ελλάδα στο επίπεδο μια αυτόνομης και σύγχρονης αθλητικής δραστηριότητας, με ανεξάρτητη Ομοσπονδία,με σύνταξη Μητρώου Αθλητών, σύνταξη ετήσιου Ημερολογίου Αγώνων, καθορισμός ενιαίου Κανονισμού Αγώνων κ.ά. Να μη γινόμαστε έρμαιο των κατά καιρούς Υπευθύνων που αντί να βοηθούν όλες αυτές τις δραστηριότητες, που κοσμούν το ελληνικό καλοκαίρι, να αποφαίνονται από τα γραφεία τους με την επίφαση τήρησης της νομιμότητας.
Παρά το γεγονός ότι ήμασταν καθόλα έτοιμοι να υποδεχθούμε τους 22 αθλητές και άλλους στη Λίμνη Ευβοίας στις 24 Αυγούστου βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε από τους φίλους συγνώμη για δυσάρεστες εξελίξεις. Ευχαριστούμε όλους σας για τη συμμετοχή σας στην Ιδέα του ΣΚΥΛΛΙΑ, ιδιαίτερα τους συμπαραστάτες μας Χορηγούς NP INSURANCE KAI ANEΣ-ΠΡΩΤΕΥΣ και ευχόμαστε να σας βρούμε συμπαραστάτες στη νέα προσπάθειά μας. Καλό Καλοκαίρι. 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Σχόλια