Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2019"-ΜΑΤΑΙΩΣΗ!


ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2019"-ΜΑΤΑΙΩΣΗ:

 το Δ.Σ. του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης "ο Ποσειδών" αποφάσισε ότι δε θα γίνουν το φετινό καλοκαίρι οι εκδηλώσεις του "ΣΚΥΛΛΙΑ 2019". Αιτία η αδυναμία απόκτησης της σχετικής αδείας, η οποία από φέτος διέπεται από νέο Νόμο και εκδίδεται από την αντίστοιχη Περιφέρεια και για μας από την Στερεάς Ελλάδος. Παρόλες τις προσπάθειές μας για να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις (ένταξη στην αντίστοιχη Ομοσπονδία, εγγραφή σε ημερολόγιο αγώνων, κατοχή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων κ.ά), δεν κατορθώσαμε να υπερβούμε τα νέα δεδομένα, για τα οποία ενημερωθήκαμε μόλις πριν από έναν μήνα. Ουσιαστικά οι ιθύνοντες για την τουριστική προβολή και στήριξη ανάλογων εκδηλώσεων της Περιφέρειάς μας και πιθανά απανταχού της Επικράτειας.... μάς το ξέκοψαν και εμμένοντας στην απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπομένων και μας προέτρεψαν στην τέλεσή τους, ενώ οι ίδιοι θα κάνουν πως δεν το ξέρουν ή θα σφυρίζουν αδιάφορα. Το οξύμωρο είναι ότι σε προηγούμενους τρεις ΣΚΥΛΛΙΕΣ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ήταν Συνδιοργανωτής των εκδηλώσεών μας....Η Διοργάνωση Μαραθώνιας
Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης "ΣΚΥΛΛΙΑΣ" από το 2011 έθεσε σε νέες βάσεις τη Μαραθώνια Κολύμβηση στην Ελλάδα και διαμόρφωσε δρώμενα παγκόσμιας απήχησης αποσκοπώντας σε σύνθετους σκοπούς και ικανοποιώντας υπέρ το δέον όλα τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια των αγώνων. Το διακύβευμα για τον ΣΚΥΛΛΙΑ 2019 παρά την ματαίωση των αγώνων είναι να προκαλέσει άμεσα τις διαδικασίες που θα οργανώσουν τη Μαραθώνια Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης στην Ελλάδα στο επίπεδο μια αυτόνομης και σύγχρονης αθλητικής δραστηριότητας, με ανεξάρτητη Ομοσπονδία,με σύνταξη Μητρώου Αθλητών, σύνταξη ετήσιου Ημερολογίου Αγώνων, καθορισμός ενιαίου Κανονισμού Αγώνων κ.ά. Να μη γινόμαστε έρμαιο των κατά καιρούς Υπευθύνων που αντί να βοηθούν όλες αυτές τις δραστηριότητες, που κοσμούν το ελληνικό καλοκαίρι, να αποφαίνονται από τα γραφεία τους με την επίφαση τήρησης της νομιμότητας.
Παρά το γεγονός ότι ήμασταν καθόλα έτοιμοι να υποδεχθούμε τους 22 αθλητές και άλλους στη Λίμνη Ευβοίας στις 24 Αυγούστου βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε από τους φίλους συγνώμη για δυσάρεστες εξελίξεις. Ευχαριστούμε όλους σας για τη συμμετοχή σας στην Ιδέα του ΣΚΥΛΛΙΑ, ιδιαίτερα τους συμπαραστάτες μας Χορηγούς NP INSURANCE KAI ANEΣ-ΠΡΩΤΕΥΣ και ευχόμαστε να σας βρούμε συμπαραστάτες στη νέα προσπάθειά μας. Καλό Καλοκαίρι. 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …