Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκαινιάσθηκε η επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης.


Με τη παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη εγκαινιάσθηκε σήμερα η επαναλειτουργία του λιμενικού σταθμού Λίμνης , ο οποίος είχε κλείσει με τις "μνημονιακές  οικονομίες".
Ο Λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας υποδέχεται τον υπουργό στη Λίμνη
Πλήθος επισήμων και κόσμου ανάμεσα στους οποίους ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου, ο Δήμαρχος Λίμνης Χρίστος
Καλυβιώτης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Ράπτης Σταμάτιος και ο Α΄ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος κ. Κλιάρης Θεόδωρος, μαζί με όλους τους υποψηφίους δημάρχους (...πλην Λακεδαιμονίων) του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, μέλη και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας από την Αστυνομία,Πυροσβεστική, η ΟΠΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Γεωργόπουλο και φυσικά το Λιμενικό και πολλούς Λιμνιώτες.
Μετά από χαιρετισμό του Λιμενάρχη Αιδηψού Σωτήρη Δανίκα,του Δημάρχου Χρίστου Καλυβιώτη και του προέδρου του ΟΛΝΕ Ανδρέα Παπανδρέου,  ο υπουργός Φώτης Κουβέλης μίλησε στους συγκεντρωμένους και χαιρέτισε την επαναλειτουργία του σταθμού και τη σημασία της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Μετά τα απανωτά πλήγματα που δέχτηκε η Λίμνη με το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών, η λειτουργία του λιμενικού σταθμού, αναβαθμίζει τη ναυτική ασφάλεια στη περιοχή,δίνει μεγαλύτερη αξία στο λιμάνι της Λίμνης, βοηθά στην επόπτευση της παραλίας και παρέχει και σημαντικές διευκολύνσεις σχετικά με τις λιμενικές υπηρεσίες.
ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης ξανά σε λειτουργία...
 
Ο Βαγγέλης Αποστόλου με τον Γιώργο Τριάντη και τον Φώτη Κουβέλη.

Ο Σωτήρης Δανίκας και ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ Α,Παπανδρέου


φωτογραφίες 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …