Ας πούμε πριν την επόμενη Δευτέρα


Του Πάνου Β.
Φτάσαμε λοιπόν σε  εκείνη την εικόνα που το μέλλον του χωριού θα συγκρουστεί με το παρελθόν του.
Τέσσερα χρόνια τσακωμών και διασυρμού της τοπικής αυτοδιοίκησης,έλλειψη συνεννόησης, έχθρες, ξυλοδαρμούς, ακόμα και θανάτους (γειά σου Κώστα Παναγιώτου) τα τρία χωριά μας του Δήμου μας δεν μόνιασαν,δεν βρήκαν άκρη και έκαναν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στρατηγική τους την μόνιμη αντιπαράθεση.
Βλέποντας τους υποψηφίους στους τρεις συνδυασμούς πολλά από τα υφιστάμενα πρόσωπα ανακυκλώθηκαν σε νέες επιλογές.Η πρώτη μου ιδέα ήταν να μη ξαναψηφίσω, η δεύτερη
ήταν να διαλέξω κάποιον σύμβουλο που να μπορεί να αντισταθεί και να προσφέρει.
Δεν γνωρίζω τίποτα ακόμα για τη σταυροδοσία που δεν με ενδιαφέρει για να γράψω αυτές τις δυο τρεις νέες αράδες.
Η οριστική κατανομή των εδρών με την ευτυχώς απλή αναλογική δίνει 10-9-6 (και 2)  έδρες άσχετα με το αποτέλεσμα της Κυριακής.τα επιμέρους αποτελέσματα στα τρία χωριά είναι παράταιρα και διχαστικά και ανησυχώ για... μια από τα ίδια.
Όμως πρέπει να δούμε μπροστά.Να δούμε όλοι μαζί το τόπο μας με όρους αποκατάστασης της ενότητας,σεβασμού των αντιπάλων και αναζήτησης της προόδου και της προκοπής.
Ας πω λοιπόν μια άποψη σαν ο πιο παρακατιανός των 15.000 αμέτοχων στα κοινά.
Η απλή συμφωνία των τριών παρατάξεων με ένα αντιδήμαρχο της κάθε μιας σε κάθε χωριό, όπου ο καθένας τους πήγε καλύτερα.Ας έχει κι ο Τριάντης (δεν είναι για πέταμα το 22%)  μια αντιδημαρχία στο Μαντούδι. Ας υπάρξει ένα πρόγραμμα αναλογικής κατανομής των έργων στις τρεις περιοχές που θα εποπτεύεται από κοινές επιτροπές του Δήμου.Ας κατανεμηθούν οι δουλειές σε όλους τους επαγγελματίες του τόπου χωρίς διακρίσεις.Ας μην αγνοηθούν τα τοπικά συμβούλια και να πάρουν ενεργό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων.
Οι αντίπαλοι της Κυριακής θα αναμετρηθούν με τη σεβαστή φιλοδοξία τους να γίνουν Δήμαρχοι.Σεβαστές είναι και οι επιλογές και οι λόγοι των ψηφοφόρων να επιλέξουν τον ένα ή τον άλλο.Ας είναι ο δεύτερος ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.
Δεν ξέρω αν έχουμε το μέγεθος σαν άνθρωποι να ξεπεράσουμε πολιτικές,μίση και πάθη,επιθυμίες και φιλοδοξίες σε μια στιγμή.Ξέρω όμως ότι η Λίμνη και τα άλλα χωριά του Δήμου δεινοπάθησαν στη τετραετή εμπειρία της ενισχυμένης αναλογικής και τελικά της διάλυσης κάθε συναίνεσης ή συμμαχίας.
Αν είναι να ξαναζήσουμε μια από τα ίδια ας μετακομίσουμε ή εμείς ή οι σύμβουλοι.
Οι απαιτήσεις ας ξεκινήσουν για ένα καθαρό Δήμο,με καθαρό νερό και παραλίες, με βατούς δρόμους και στοιχειώδεις υπηρεσίες στους όλο και λιγότερους κατοίκους.
Ας παν στην ευχή τα παλιά...
(Δεν υποστηρίζω κανέναν γιατί νομίζω θα εκτεθώ απέναντι στις απόψεις μου.Σαν τελευταίος πολίτης του Δήμου θα ήθελα να περάσω μαζί με τους συντοπίτες μου καλύτερα, να έχω στο πλάι μου τη Τοπική αυτοδιοίκηση και ευχαρίστως να με έχει στο πλάι της κι αυτή.Αν πιστεύει κάποιος και έχει τη δύναμη να κάνει πιο αποτελεσματικές αυτές τις προτάσεις ας το κάνει.)
Καλή επιτυχία στον Γιάννη και στον Γιώργο την Κυριακή και όλες τις επόμενες μέρες της αυτοδιοικητικής δράσης τους.


Σχόλια