Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από το χωριό μας και τον Δήμο ως τη περιφέρεια και την Ευρώπη.


βάφουμε ή την έχουμε βαμμένη...

του Πάνου Β.
Ανέβα κατέβα σαββατιάτικα στη Χαλκίδα, με δεκάδες πιστούς στο δρόμο να γλυτώνουν (με τη βοήθεια του Αγίου Ιωάννη Ρώσου) από τα εκατοντάδες βιαστικά αυτοκίνητα που περνούσαν ξυστά δίπλα τους.
Και αύριο το πρωί ξυρισμένος σύριζα με τα Κυριακάτικα σιδερωμένα,για τη μεγάλη πορεία προς το διπλό εκλογικό κέντρο με τη τετραπλή κάλπη.
(δεν είμαι υποψήφιος,δεν είναι σπόιλερ,δεν κάνω πρόβλεψη, συνεχίζω...)
Η ταραχή της μέρας, πως είναι δυνατόν να μιλάς για οδική ασφάλεια όταν γιορτάζει ο Άγιος στο Προκόπι είναι έκδηλη.Ας έχουν το νου τους οι οδηγοί τώρα που βραδιάζει ότι δεκάδες πιστοί θα περπατούν ακόμα και με μαύρα ρούχα τη νύχτα.Ας πουν οι γνώστες οδοιπόροι στους ανίδεους να περπατούν στη μεριά του δρόμου απέναντι στη ροή των αυτοκινήτων, για να έχουν τη τελευταία επιλογή πριν τη στραβοτιμονιά.
Και ας ξημερώσει για όλους μια σπουδαία ημέρα σύνθετων εκλογών και επιλογών.

Η Λίμνη αν και είναι στην Ευρώπη δεν έχει μεγάλη σχέση με τον μέσο όρο της Ηπείρου.Είναι καλά να μένεις ιδιαίτερα αν έχεις την υγεία σου ,αντοχές και όχι υπερβολικές απαιτήσεις.Αν μάλιστα έχεις απαιτήσεις από τη τοπική αυτοδιοίκηση και πιστεύεις στα γραπτά μπορείς να δεις εύκολα μέσω γκουγκλ το τι σου έταζαν οι διοικούντες στις προηγούμενες εκλογές και τι κατάφεραν, το τι έκανε η αντιπολίτευση και τελικά κάνε μια βόλτα και στο χωριό και σύγκρινέ το με φωτογραφίες τις περασμένης πενταετίας και αξιολόγησε αν πήγε καλύτερα ή χειρότερα.
Το ποιοι φταίνε, όλοι έχουμε την απάντηση:Οι άλλοι!
Τα γειτονικά χωριά οι περισσότεροι δεν τα επισκέπτονται ποτέ.Έτσι για τους ψηφοφόρους η έννοια ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ είναι σαν να λέμε Ευρωπαϊκή Ένωση ή Παγκοσμιοποίηση.Ο χώρος ενδιαφέρει κάποιους που έχουν οράματα , πίστη και καλές συνεργασίες.Καλύπτουν έξοδα για μετακινήσεις από Λίμνη έως Παπάδες και Αγία Άννα έως Ροβιές , μπορούν και θυμούνται τι έχει γίνει από άκρη σε άκρη της μισής Βόρειας Εύβοιας ή ακόμα και φάτσες ή ονόματα κατοίκων που συναντούν.Συγχαίρω λοιπόν όλους τους υποψήφιους για το Δήμο μας αλλά δεν τους ζηλεύω.
Ανάμεσά τους βρίσκονται φίλοι και γνωστοί, ανακατεμένοι με παρατάξεις και ιδεολογίες που πιθανότατα ένα πλειοψηφικό σύστημα όλοι μαζί και διαλέξτε τους καλύτερους να μου ήταν πιο βολικό για να σταυρώσω την επόμενη τετραετία μας.(Όσοι τη βγάλουμε καθαρή ως το 2023...)
Σκέφτομαι απέναντι στο αποκαρδιωτικό λευκό να διαλέξω κάποιο ή κάποια πρόσωπα που θα βοηθούσαν κατά τη γνώμη μου το νέο Δημοτικό και Τοπικό συμβούλιο,χωρίς να τους αποδίδω μεσσιανικές ή σουπερντούπερ ιδιότητες.
Την επόμενη Κυριακή οι πλειοψηφούντες υποψήφιοι δήμαρχοι σε ικανότερους συμβούλους θα κονταροχτυπηθούν ψάχνοντας για συμμαχίες που πιθανά τόσο καιρό απέφευγαν.Μέχρι τότε μπορεί να ξαναμούρθει και μένα η όρεξη να ξαναγράψω.
Για τη τοπική και Δημοτική μας αυτοδιοίκηση όμως είμαι σίγουρος ,ότι και να γίνει ,θα πάμε καλύτερα.
Η Περιφέρεια είναι μακριά από μας, μακρύτερα κι από τη Χαλκίδα.Είναι μεγάλη,είναι απρόσωπη, ήταν ένα προπονητήριο του Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας και για τη συνέχεια στα ανώτερα αξιώματα.Μέσα από τη Περιφέρεια θα μπορούσαμε να έχουμε από δρόμους μέχρι νοσοκομεία , σχολεία, προγράμματα και πολλά άλλα που ή τα είδαμε ή δεν τα είδαμε ανάλογα με το τι ο καθένας πολιτικά υποστηρίζει.Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται μέσω περιφερειών, οι βουλευτές είναι ανίσχυροι και ο Δήμος πρέπει να απαιτεί όταν έχει την δυνατότητα να είναι στα συμβούλια αγαπημένοι και οργανωμένοι (λέμε τώρα...).
Και εδώ μπορούμε να στείλουμε τους καλύτερους που γνωρίζουμε συμβούλους  με την απλή αναλογική  και την άλλη Κυριακή οι περιφερειάρχες που θα αναμετρηθούν ας γευτούν την επιλογή μας.
Τώρα για τις Ευρωεκλογές έχω αποφασίσει πολύ πριν την ΟΝΕ και το Γιούρογκρουπ το τι θα ψηφίζω.Αυτό το καταλαβαίνετε και δεν έχει καμιά σημασία το τι θα πω εγώ για το τι θα κάνει κάποιος άλλος.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μακεδόνες και Μακεδονία είναι στη θέση τους, ότι ο Μεγαλέξανδρος μπορούσε να έχει οποιαδήποτε σεξουαλική προτίμηση, ότι η γη γύριζε από πάντα, ότι η ιστορία δεν είναι ότι βολεύει τον καθένα αλλά επιστήμη, όπως και η χημεία, όπως και η οικονομία.Επίσης έχουμε πια πανεπιστήμια πολιτικών επιστημών και επιστημόνων.
Θα ήθελα πολύ οι 17ρηδες να πάνε αύριο να ψηφίσουν όχι ότι τους πουν, αλλά ότι αυτοί καταλαβαίνουν.Ανησυχώ από την πείρα μου, του τι ένας 17ρης μαθαίνει πια στο σχολείο, ή νομίζει ότι μαθαίνει στο φέισμπουκ, στο ίνσταγκραμ ή στο τουίτερ.Είδαμε όμως τόσα χρόνια ότι και οι 60ρηδες,70ρηδες και 80ρηδες ψήφιζαν, κυβερνούσαν και έκαναν ότι γενικά νόμιζαν σωστό και να που είμαστε!
(δεν αρκούν οι εκλογές για να αλλάξει ένα χωριό, μια χώρα, ένας κόσμος.Οι εκλογές είναι μια ασήμαντη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.Ευχαριστώ όσους άντεξαν να διαβάσουν ως εδώ)
Δε βαριέστε!και στην Αμερική των δισεκατομμυριούχων και των καλύτερων πανεπιστημίων πρόεδρος είναι ο Τραμπ που ενθαρρύνει την οπλοφορία των δασκάλων στα σχολεία.(ευχαριστώ και όσους διάβασαν κι αυτή τη τελευταία σειρά)
Καλή και τίμια ψήφο σε όλους για όλους!
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …