Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

21 Ιανουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς


  Οι εκπαιδευτικοί 
του Νηπιαγωγείου Λίμνης
Το σύνθημα των νηπίων του Νηπιαγωγείου Λίμνης είναι

«Κάνε μια αγκαλιά, θα νιώσεις πιο καλά!».

      Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελεί τη σωματική και πνευματική μας υγεία. Οι ειδικοί τη θεωρούν ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά και, έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα, μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.
      Η ιδέα της Ημέρας Αγκαλιάς ξεκίνησε το 1986 από έναν φοιτητή, τον Kevin Zaborney, ο οποίος αναζήτησε έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε περισσότερες αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε. Από τότε άνθρωποι σε πολλές χώρες υιοθετούν και αναπαράγουν την δράση αυτή.

Για τον λόγο αυτό:
195 παιδιά και 16 εκπαιδευτικοί από 7 δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας αφιερώνουμε τον μήνα Ιανουάριο σε συνεργατικές  διαδικτυακές -και όχι μόνο- εκπαιδευτικές δραστηριότητες με άξονα την αγκαλιά και πάντοτε μέσα από την τέχνη, στο πλαίσιο του eTwinning έργου μας
«H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου» Art Project Day
Κορύφωση του προγράμματος για αυτόν τον μήνα θα αποτελέσουν δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στον χώρο κάθε νηπιαγωγείου, σε συστεγαζόμενα σχολεία ή και σε δημόσιους χώρους. Οι φωτογραφίες από τις δράσεις όλων των σχολείων θα αποτελέσουν το υλικό δημιουργίας ενός video, που θα ντύσει με τους ήχους του το τραγούδι με τίτλο «Κάνε μια αγκαλιά», που δημιούργησαν, τραγούδησαν και μοιράστηκαν με τους συνεργάτες τους τα παιδιά του 32ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, το οποίο επέλεξε τη συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα.
[Το eTwinning  αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική και ευρωπαϊκή κοινότητα εκπαιδευτικών που χρησιμοποιεί τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ)  στην εκπαιδευτική διαδικασία, προάγοντας τη συνεργασία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σχολεία, με άνοιγμα στην κοινωνία.]
Το σύνθημα των νηπίων του Νηπιαγωγείου Λίμνης είναι
«Κάνε μια αγκαλιά, θα νιώσεις πιο καλά!».
Ελπίζουμε να το κάνετε πράξη καθημερινά!
                                                                                   
                                                                          Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Λίμνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.