Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Το ΛΥΜΝΙ χορεύει σινεμά.

του Πάνου Β.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο παραλία της Λίμνης,  η πολυαναμενόμενη φετινή παράσταση του χορευτικού μας ΤΟ ΛΥΜΝΙ, έδωσε και πάλι ρέστα! 
Πάνω από 50 Λιμνιώτες και γενικότερα Βορειοευβοιώτες χορευτές και συντελεστές, θύμισαν σκηνές από ελληνικές ταινίες με χορούς και τραγούδια και με μια εκπληκτική
αναπαράσταση εποχής με χρήση επιβλητικών σκηνικών, ρετρό αυτοκινήτων ,μοτοσακό,  ποδηλάτων και ενδυμασιών.
Ο  Νίκος Καβουκίδης πλαισιωμένος από τον Γιώργο Φλώκο και το Σπύρο Ζίγκηρη μετά τη παράσταση
Καθοριστικής σημασίας φέτος ήταν η συμμετοχή στη διοργάνωση και η καθοδήγηση της παράστασης από τον μεγάλο κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη. Κάτοικος ό ίδιος της Βόρειας Εύβοιας στη Βλαχιά, βοήθησε με τη τεράστια εμπειρία του να στηθεί η συνολική παράσταση, σε πλαίσια που αναδεικνύουν πια το εγχείρημα σε τοπικό πολιτιστικό άλμα.
Ο ίδιος ενθουσιασμένος με τους συντελεστές της παράστασης μας μίλησε μετά την ολοκλήρωσή της με διθυραμβικούς επαίνους για τους συντοπίτες μας, που στείλανε τη Λίμνη και πάλι στον ουρανό της δόξας.

Το οπτικοακουστικό υλικό από παλιές ελληνικές ταινίες , έδινε τη θέση του με γλυκό και αισθητικό τρόπο σε μικρές πιστές χορογραφίες-αναπαραστάσεις παλιών εποχών και οι μνήμες από τον Βουτσά μέχρι τον Ηλιόπουλο και τη Καρέζη μέχρι τη Βουγιουκλάκη , έδεσαν με την "επαγγελματική" προσήλωση αλλά και την προσωπική συνεισφορά του κάθε χορευτή μας, ώστε να αναγεννηθούν οι μνήμες από τα βίντεο, σαν μια σύγχρονη πραγματικότητα πάνω στη σκάλα της Λίμνης.
Το ότι ο χορός , το τραγούδι, η λαϊκή παράσταση γενικά δένουν μεταξύ τους όλο τον Βορειοευβοιώτικο πολιτισμό από τον Πύργο μέχρι τη Βλαχιά, στέλνει και ένα επιπλέον μήνυμα , ότι με τη συνεργασία, τη φιλία και την αξιοποίηση των δυνάμεών της η Βόρεια Εύβοια απογειώνεται.
Το ΛΥΜΝΙ ήδη έχει μεγαλώσει πολύ τη Λίμνη και έχει μεγαλώσει πολύ και το ίδιο.Φαντάζει ότι το επόμενο εγχείρημα θα αποτελέσει ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα, ότι η συνολική αυτή προσπάθεια που συνταιριάζει διαφορετικούς ανθρώπους, πιστεύω, και πεποιθήσεις σε ένα κοινό στόχο πολιτισμού , ξεκινώντας από το μεράκι , την αλληλεγγύη και τη θυσία των προσωπικών στιγμών, θα συνεχίσει να δείχνει και σε μας στους θεατές το δρόμο της αρετής και της προόδου.
Με μεγάλα προσωπικά έξοδα, με τη στήριξη του κόσμου το ΛΥΜΝΙ και η Λίμνη συνεχίζουν τα εντυπωσιακά τους καλοκαίρια, απαλύνοντας τους δύσκολους χειμώνες.

ΤΟ ΛΥΜΝΙ για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε.
ΤΟ ΛΥΜΝΙ δεν είναι μόνο μια ταμπέλα, αλλά οι δεκάδες άνθρωποι που συναντάμε, τους χαμογελάμε, τους χαιρετάμε και ο καθένας μας  τους τιμά.
Καλή Συνέχεια!


(προσθέστε και τις δικές σας)

(στείλτε μας και τα δικά σας)

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.