Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η Δευτέρα του ΠάσχαΜετά τη πιο βιαστική γιορτή της ορθοδοξίας , αυτή της ανάστασης, γεμίζει η ζωή μας με μαγειρίτσες κοκορέτσια και σουβλιστά αρνιά.
Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου το αγχωτικό δεκάλεπτο ανέβα-κατέβα στην εκκλησία,  να προφτάσεις το άγιο φως που και φέτος ήταν το αυθεντικό των Ιεροσολύμων στη Λίμνη.Μετά παρά τις παρακλήσεις των ιερωμένων ελάχιστοι μένουν στη λειτουργία της
ανάστασης και όλοι οι άλλοι τους προδίδουν για τη νοστιμιά της μαγειρίτσας και το οικογενειακό τσούγκρισμα των αυγών.Η μεγαλύτερη αντίθεση της χριστιανικής παράδοσης, η αναμονή του τραπεζιού να κερδίζει τη μάχη από την συμμετοχή στη δοξολογία με το σημαντικότερο μήνυμα.Η απελπισία των παπάδων...
Φέτος ακούστηκαν στην εκκλησία τα πυρομαχικά με το Χριστός Ανέστη αλλά τα κανονικά πυροτεχνήματα τα είδαμε στην ανατολική Λίμνη, με ευγενικούς χορηγούς από την οδό Καναλίων. Κλέψανε τη παράσταση αλλιώς και επιτυχώς.
Η Κυριακή του Πάσχα , μια πανδαισία τσίκνας από αναρίθμητους οβελίες και χιλιάδες φιλιά με ευχές ανάμεσα σε γείτονες, φίλους και συνδαιτημόνες γύρω από τα πασχαλινά τραπέζια.
Έρχεται τελικά η Δευτέρα της μεγάλης φυγής.Όλο αυτό το πρόσκαιρο της ανθρώπινης επικοινωνίας, τα παιδιά που μεγάλωσαν, οι φίλοι και οι επισκέπτες οργανώνουν την επιστροφή τους , ποντάροντας στις ώρες σαν το τζόκερ. Στις 12 θα έχει λιγότερη κίνηση, όχι στις 3 ή ας φύγουμε από τα χαράματα. Ποιος θα είναι τελικά ο τυχερός που θα αποφύγει την ουρά στην Αρτάκη;Μάλλον κανείς, αν πιστέψουμε ακόμα και στην στατιστική ισοκατανομή του πλήθους.
Και το χωριό μένει πάλι μόνο, αν και Δευτέρα του Πάσχα  αργία, περιμένοντας πια τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα και το μικρό ή μεγάλο καλοκαίρι του, όπου υπάρχει ο μήνας που θα θρέψει τους υπόλοιπους έντεκα.
Και οι εντυπώσεις γίνονται κι αυτές πυροτεχνήματα, μιας και ο κόσμος δεν αλλάζει ή ο χρόνος επαναλαμβάνεται σαν φωτοτυπία, χωρίς να μπορεί να μας διδάξει κάτι διαφορετικό από τη συνήθεια.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …