Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει, στα πλαίσια του μακροβιότερου Περιφερειακού Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ελύμνια 2018» και υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, τη Διοργάνωση Μαραθώνιας Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018», η οποία φέρει το όνομα του πρώτου επιβεβαιωμένου κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην Παγκόσμια Αρχαιότητα.
Ο Σκυλλίας με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο  ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια και διαμόρφωσε την έννοια του πρώτου «ύφυδρου πολεμιστή». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»

(Σάββατο 25 Αυγούστου 2018)
8ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2018
14.500 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ) (από 20 χρονών*)

(Κυριακή 26 Αυγούστου 2018)
         «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  500 μ. (9-12 & 13-16 χρονών*)                       
  «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  2.500 μ. (από 16 χρονών*)
   «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  5.000 μ.  (από 17 χρονών*)
   «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  8.000 μ. (από 18 χρονών*)

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το Αθλητικό και Ολυμπιακό Ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακήρυξή του ως περιοχής μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.
Παράλληλα, το Δ.Σ. συνεπές στην πρόθεσή του να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή ναυτικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις ηρωισμού, διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, αποφασίζει να προσδώσει και πρόσθετη επωνυμία στον κύριο Κολυμβητικό Υπερμαραθώνιο του φετινού καλοκαιριού ως:


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»

Δ.Υ.Κ. (ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ Π.Ν.)
Κωνσταντίνος Ζαγοράκης

     *Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει ξεχωριστή κατάταξη Ανδρών (παιδιών)- Γυναικών (κοριτσιών)  
                   
Πληροφορίες για τη Συμμετοχή σας, τους Κανονισμούς των Αγώνων, το Ιστορικό Πλαίσιο, Καταλύματα, Πρόσβαση και τυχόν άλλες απορίες, δείτε:  https://sites.google.com/site/skylliaslimni/ Υπεύθυνος της Διοργάνωσης ορίζεται Ο Παλάντζας Γιάννης (e-mail: ipalantzas@yahoo.gr -Τηλ.: 6946536694).
                                   

                             ΤΟ Δ.Σ. του ΟμίλουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.