Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος λόγω ΚΤΕΛ.

                                                        
 Σήμερα, Δευτέρα 20/11/2017 οι μαθητές του ΓΕΛ Λίμνης ομόφωνα αποφασίσαμε υπέρ της κατάληψης του σχολικού συγκροτήματος από την Τρίτη 21/11/2017 το πρωί  μέχρι να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα που οδήγησε σ’ αυτήν την απόφαση.
  Συγκεκριμένα, διεκδικούμε την ομαλοποίηση της μεταφοράς μας  προς το σχολείο μας με τη δρομολόγηση εκ νέου δύο λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ευβοίας. Η υπάρχουσα
κατάσταση, πέρα από την αναστάτωση της σχολικής ζωής με την καθυστέρηση της προσέλευσης πολλών συμμαθητών μας στις αίθουσες διδασκαλίας, εγκυμονεί και κινδύνους για τη σωματική μας ακεραιότητα λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας της μεταφοράς μας με ένα μόνο σχολικό λεωφορείο από όλα τα περιφερειακά χωριά.
   Ζητούμε την αμέριστη συμπαράσταση του Λυκειάρχη μας , αλλά και όλων των μελών του Συλλόγου Καθηγητών του ΓΕΛ Λίμνης  στο δίκαιο αίτημά μας. Αντιλαμβανόμαστε πως η απόφασή μας είναι ακραία και πολύ δυναμική, αλλά δεν έχουμε περιθώριο άλλης αντίδρασης μετά και την στείρα άρνηση των αρμοδίων.
  Διαβεβαιώνουμε τη Διεύθυνση του Σχολείου μας πως θα διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των χώρων που θα καταλάβουμε θεωρώντας τους «δεύτερο σπίτι μας».

                                    Το 15μελές Συμβούλιο ΓΕΛ Λίμνης

-------------------------

                                                                                                      17/11/2017
                                                                                                   Προς: α. κ. Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό
15 ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΕΛ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ                                                                              β. κ. Υπεύθυνο δρομολογίων ΚΤΕΛ Εύβοιας
                                                                   Κοιν:  α.  κ. Δήμαρχο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννας
                                               β. κ. Λυκειάρχη ΓΕΛ Λίμνης
                                                             γ. κ. Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Λίμνης

   Αξιότιμοι κύριοι,
            Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τη μεταφορά των μαθητών προς το ΓΕΛ Λίμνης.
            Η παραχώρηση από το ΚΤΕΛ Εύβοιας μόνον ενός λεωφορείου για την εν λόγω μεταφορά δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουγία στην εκπαιδευτική διαδικασία και εγκυμονεί κινδύνους οδικής ασφάλειας των μεταφερόμενων μαθητών.
            Πιο συγκεκριμένα. Το ένα λεωφορείο δεν προλαβαίνει να μεταφέρει έγκαιρα τους μαθητές και πολλοί απ’ αυτούς προσέρχονται στις αίθουσες με μεγάλη χρονική καθυστέρηση χωρίς να ευθύνονται. Επιπλέον ο ένας οδηγός πρέπει να κινηθεί κατά τους επόμενους χειμερινούς μήνες σ’ ένα δύσκολο οδικό δίκτυο περνώντας απ’ όλα τα περιφερειακά χωριά αυξάνοντας έτσι είτε την ταχύτητα για να καλύψει όλες τις ανάγκες μεταφοράς (με πιθανή επίπτωση στην ασφάλεια των μαθητών) είτε να βραδυπορεί λόγω των δυσμενών οδικών συνθηκών οπότε οι μαθητές να προσέρχονται με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στο σχολείο κατά την 1η διδακτική ώρα. 
            Απαιτούμε την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, διαφορετικά θα πράξουμε κι εμείς αναλόγως υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας για την  έγκαιρη και ασφαλή προσέλευση στο σχολείο μας.
                                                                                    Με εκτίμηση
                          τα 15μελή Συμβούλια  μαθητών Λυκείου & Γυμνασίου Λίμνης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …