κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος λόγω ΚΤΕΛ.

                                                        
 Σήμερα, Δευτέρα 20/11/2017 οι μαθητές του ΓΕΛ Λίμνης ομόφωνα αποφασίσαμε υπέρ της κατάληψης του σχολικού συγκροτήματος από την Τρίτη 21/11/2017 το πρωί  μέχρι να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα που οδήγησε σ’ αυτήν την απόφαση.
  Συγκεκριμένα, διεκδικούμε την ομαλοποίηση της μεταφοράς μας  προς το σχολείο μας με τη δρομολόγηση εκ νέου δύο λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ευβοίας. Η υπάρχουσα
κατάσταση, πέρα από την αναστάτωση της σχολικής ζωής με την καθυστέρηση της προσέλευσης πολλών συμμαθητών μας στις αίθουσες διδασκαλίας, εγκυμονεί και κινδύνους για τη σωματική μας ακεραιότητα λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας της μεταφοράς μας με ένα μόνο σχολικό λεωφορείο από όλα τα περιφερειακά χωριά.
   Ζητούμε την αμέριστη συμπαράσταση του Λυκειάρχη μας , αλλά και όλων των μελών του Συλλόγου Καθηγητών του ΓΕΛ Λίμνης  στο δίκαιο αίτημά μας. Αντιλαμβανόμαστε πως η απόφασή μας είναι ακραία και πολύ δυναμική, αλλά δεν έχουμε περιθώριο άλλης αντίδρασης μετά και την στείρα άρνηση των αρμοδίων.
  Διαβεβαιώνουμε τη Διεύθυνση του Σχολείου μας πως θα διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των χώρων που θα καταλάβουμε θεωρώντας τους «δεύτερο σπίτι μας».

                                    Το 15μελές Συμβούλιο ΓΕΛ Λίμνης

-------------------------

                                                                                                      17/11/2017
                                                                                                   Προς: α. κ. Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό
15 ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΕΛ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ                                                                              β. κ. Υπεύθυνο δρομολογίων ΚΤΕΛ Εύβοιας
                                                                   Κοιν:  α.  κ. Δήμαρχο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννας
                                               β. κ. Λυκειάρχη ΓΕΛ Λίμνης
                                                             γ. κ. Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Λίμνης

   Αξιότιμοι κύριοι,
            Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τη μεταφορά των μαθητών προς το ΓΕΛ Λίμνης.
            Η παραχώρηση από το ΚΤΕΛ Εύβοιας μόνον ενός λεωφορείου για την εν λόγω μεταφορά δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουγία στην εκπαιδευτική διαδικασία και εγκυμονεί κινδύνους οδικής ασφάλειας των μεταφερόμενων μαθητών.
            Πιο συγκεκριμένα. Το ένα λεωφορείο δεν προλαβαίνει να μεταφέρει έγκαιρα τους μαθητές και πολλοί απ’ αυτούς προσέρχονται στις αίθουσες με μεγάλη χρονική καθυστέρηση χωρίς να ευθύνονται. Επιπλέον ο ένας οδηγός πρέπει να κινηθεί κατά τους επόμενους χειμερινούς μήνες σ’ ένα δύσκολο οδικό δίκτυο περνώντας απ’ όλα τα περιφερειακά χωριά αυξάνοντας έτσι είτε την ταχύτητα για να καλύψει όλες τις ανάγκες μεταφοράς (με πιθανή επίπτωση στην ασφάλεια των μαθητών) είτε να βραδυπορεί λόγω των δυσμενών οδικών συνθηκών οπότε οι μαθητές να προσέρχονται με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στο σχολείο κατά την 1η διδακτική ώρα. 
            Απαιτούμε την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, διαφορετικά θα πράξουμε κι εμείς αναλόγως υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας για την  έγκαιρη και ασφαλή προσέλευση στο σχολείο μας.
                                                                                    Με εκτίμηση
                          τα 15μελή Συμβούλια  μαθητών Λυκείου & Γυμνασίου Λίμνης

Σχόλια