Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκυλλίας 2017: Η γυναίκα της σκανδαλόπετρας..

Η Jenna Apokotos  γράφει στη σελίδα του Σκυλλία και εμείς σας μεταφέρουμε τι σκέφτεται η καταδύτρια με τη σκανδαλόπετρα  στο μοναχικό κρύο και σκοτεινό κόσμο του Βόρειου Ευβοϊκού:

Προπόνηση σκανταλόπετρας πριν την προσπάθεια… ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω ζητήσει ποτέ από τον εαυτό μου…

Μισώ το κρύο, φοβάμαι το κρύο… και είμαι εδώ να περάσω τα 70μ βάθος με μια πέτρα 14kg, 12 βαθμούς στο νερό, το μαγιώ μου ,το όμορφο μανταλάκι μου για την μύτη σε σχήμα χταποδιού και το Suunto D6i OLD WHITE  ρολόι μου!Η πρώτη μέρα ήταν αποτυχία, έκανα τις πρώτες 2 απόπειρες και με σταματούσε το θερμικό τείχος στα 30 μέτρα. Η θερμοκρασία πέφτει βίαια από τους 26 στους 18 βαθμούς, πράγμα που σοκάρει το σώμα μου και παγώνω και σταματώ την κατάδυση…
Η στρατηγική μου ήταν μετά να φορέσω μόνο το πάνω μέρος της όμορφης 5mm XT Diving Pro στολής μου… Για να νιώσω το κρύο μόνο στα πόδια και στο πρόσωπο αλλά όχι στον θώρακα… Σήμερα έφτασα στον στόχο μου από άποψη βάθους και πήγα μέχρι τα 73 μέτρα, στο βάθος αυτό έχει 13 βαθμούς κελσίου και τα πόδια μου πονούσαν από το κρύο… Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή… Αύριο θα βγάλω πάλι την στολή μου και θα δώσω μάχη με το τείχος στα 28 μέτρα…
Ο χειμώνας έρχεται…!!! Αυτό για μένα σημαίνει να προσπαθώ πάνω από τα όρια μου… Είναι ψυχολογικά πολύ δύσκολο και το σώμα μου τρέμει εκείνη την στιγμή… Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το καταφέρω, αλλά θα σεβαστώ το σώμα μου και τα όριά μου…
Για ακόμα μια χρονιά η εμπειρία της σκανταλόπετρας προσπαθεί να με διδάξει την ήττα και τα όρια… Το καλύτερο σχολείο που είχα ποτέ!
 
Θα ήθελα να κλείσω συγχαίροντας τον φίλο μου Χρόνη Χλίτσιο, έκανε μία καταπληκτική κατάδυση στα 93 μέτρα σήμερα! Είναι ένα πραγματικό θηρίο! Του εύχομαι τα καλύτερα… αλλά το να προσπαθεί να καταρρίψει το ρεκόρ των 106 μέτρων του Herbert Nitsch σε νερά θερμοκρασίας 12 βαθμών είναι ηρωικό!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που βοήθησε να συμβεί αυτή η εμπειρία στην όμορφη πόλη της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια! Ιωάννης Παλάντζας! Σε ευχαριστώ για όλαστον Σκυλλία του 2017!  
(η Πωλίνα έκανε την απόδοση του κειμένου)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …