Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Προσφορά για ...δροσιά στον καύσωνα.

του ΠΒ
Παρά το μεσημεριανό 40αρι με το καυτό ήλιο κατακέφαλα , 28 συντοπίτες μας δροσίστηκαν δίνοντας αίμα για τη τράπεζα αίματος της περιοχής.
Και αυτή η ικανοποίηση , ότι οι ανάγκες δεν σταματούν στα νοσοκομεία ούτε με χιόνια αλλά ούτε με ζέστες, αλλά υπάρχουν ακόμα και με αυτές τις συνθήκες άνθρωποι που
προσφέρουν,  με κάνει και αισθάνομαι την απέραντη δροσιά του είδους μας.
Επιπλέον η σκέψη ότι το αίμα του κάθε αιμοδότη μπορεί να φτάσει αδιακρίτως σε καθένα που το έχει ανάγκη, άσχετα αν είναι ο Προβόπουλος ή ένας μαχαιρωμένος γύφτος, αν είναι λευκός ή κατάμαυρος νιγηριανός, αν είναι παιδί ή ένας γέρος στα τελευταία του, αν είναι ζαβός φασίστας ή πληγωμένος πρόσφυγας, ακόμα και ο κακός γείτονας ή ο παλιός φίλος που το χρειάζεται , το αίμα δείχνει τη πορεία της ηθικής παγκοσμιοποίησης.
Το κοινό αίμα των ανθρώπων είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τη συνεννόηση,την αγάπη, την αλληλοβοήθεια, την βαθιά αλληλεγγύη.
Ο Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Βούδας κι ο ταπεινός άθεος, συνυπάρχουν μέσα σε αιμοσφαίρια ελπίδας , κοινά και ζωογόνα. Αν σας περισσεύουν την επόμενη φορά ότι καιρό και να κάνει πορευθείτε προς τη μονάδα αιμοδοσίας στο ΕΛΥΜΝΙΟ.
Εκεί θα συναντήσετε μόνο χαμόγελα, όπως της γλυκιάς αιμοδότριας Αργυρώς , όπως της ακούραστης αιμολήπτριας του Γενικού Κρατικού (ή και του Νίκου αλλά θα άλλαζε το κλίμα της φωτογραφίας),  που θα σας χαροποιήσουν ακόμα και στο τσίμπημα της βελόνας!
Ένα μπράβο για την ανιδιοτελή και σημαντική προσφορά όσων στελεχώνουν το σύλλογο αιμοδοτών της Λίμνης και από κοντά όλοι μας να προσφέρουμε λίγες ρανίδες παραπάνω.
Φτάνει να το θυμηθούμε ή τουλάχιστο να ...μη το ξεχάσουμε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.