Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Λίμνη ξαναπρασινίζει

με θέα τη Λίμνη, οι Λιμνιώτες αποκαθιστούν το δάσος τους
Ένα εντυπωσιακό πλήθος από κόσμο κατέκλυσε σήμερα τις Λιμνιώτικες καμένες πλαγιές και έδωσε εκείνη τη νέα ώθηση για να ξαναπρασινίσουν
600 δενδρύλια από πεύκα, κυπαρίσσια και κοτσικιές καθώς και χιλιάδες σπόροι φυτεύτηκαν σε μια πλαγιά πίσω από το γήπεδο της Λίμνης , όπου η φωτιά του καλοκαιριού
δεν είχε αφήσει τίποτα όρθιο.
Το κάλεσμα του Δασαρχείου Λίμνης έγινε με χαρά δεκτό από παιδιά νέους και πιο μεγάλους και όλοι από το πρωί με σκαπτικά εργαλεία και άφθονη όρεξη άνοιξαν λακούβες όπου έβαλαν τους νέους δασικούς μετανάστες από τα φυτώρια, με την υπόσχεση να ξαναπρασινίσει ο τόπος και να γίνει μια νέα αρχή.
Εντυπωσιακή η παρουσία του Νηπιαγωγείου Λίμνης,πολλών μαθητών από τα σχολεία της Λίμνης , της Πυροσβεστικής, οι Ναυτοπρόσκοποι Λίμνης με όλο το επιτελείο τους και φυσικά το Δασαρχείο Λίμνης πρωτεργάτη της συγκεκριμένης προσπάθειας.
ο Γιάννης Φαφούτης αντί για δέντρα "φυτε'υει" φωτογραφίες

Ο Σταύρος Κουτσουράς , μαζί τη Δασάρχη Λίμνης Ζωή Κοτρώνη και τη Δήμαρχο Ιστιαίας -Αιδηψού  Λίνα Ευσταθίου

Η καλή γειτόνισσα  Δήμαρχος συνεισφέρει ενεργητικά στην αναδάσωσηΣταμούλης Ταγάρας και Νίκος Τουρκοδημήτρης φυτεύουν το πεύκο και ονειρεύονται τη στιγμή που θα ξεκουράζονται στη σκιά του.

Ο Βαγγέλης Μαναρίτσας εργολάβος των αντιπλημμυρικών έργων φυτεύει πεύκα και ονειρεύεται τη στιγμή που θα πληρωθεί...

Πολύ γλυκό σκάψιμο από τον ζαχαροπλάστη Μάριο Παντελίδη

Ο Βασίλης Παζάρας μαζί με το Δήμαρχο  και τους αντιδημάρχους της περιοχής επί το έργο.
Ο Σπύρος Ζίγκηρης από τους στυλοβάτες της εκδήλωσης από τη μεριά του Δασαρχείου, επιχαίρει μαζί με την Ελένη Αλεξανδρίδη για την επιτυχή ολοκλήρωση του φυτέματος.
φωτογραφίες από τη δενδροφύτευση.
Προσθέστε και τις δικές σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.