Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για τη φωτιά της Λίμνης στο Συντονιστικό

Την Παρασκευή 25/11 έγινε ο απολογισμός του συντονιστικού οργάνου της Εύβοιας, που περιελάμβανε και τις εκτιμήσεις για τη μεγάλη πυρκαγιά της Λίμνης.
Ανάμεσα σε άλλους συμμετείχαν από τη περιοχή μας Η Δασάρχης Λίμνης Ζωή Κοτρώνη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ιστιαίας Κώστας Ψαρρός και ο αντιδήμαρχος Γ.Χαλούλιας και ο Νίκος Σκουμπρής από το Δήμο.
Διατυπώθηκαν απόψεις για το τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα , όπως στα θέματα συντονισμού και αναμένεται να εκδοθεί ένα τελικό πόρισμα από τη σύσκεψη.


Συνεδρίαση του ΣΝΟ στη Χαλκίδα από LAMIASTARGR
Διακόσιες δεκατέσσερις ήταν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν φέτος στο νησί της Εύβοιας, σύμφωνα με τον απολογισμό του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, που έγινε σήμερα στην πόλη της Χαλκίδας.
Οι υπεύθυνοι των αρχών μίλησαν για καλοκαίρι που θύμιζε τις μεγάλες πυρκαγιές που έζησε η Ελλάδα το 2007. Επεσήμαναν αναλυτικά τα προβλήματα και τις αιτίες που προκάλεσαν την εξάπλωση της μεγάλης φωτιάς στην Λίμνη Ευβοίας. Επίσης παρουσιάστηκε το νέο drone που απέκτησε η Περιφέρεια Στερεάς για απευθείας εικόνα με το σημείο της μεγάλης καταστροφής, έτσι ώστε να γίνεται καλύτερος συντονισμός των δυνάμεων.


Εκ μέρους της Δασικής υπηρεσίας ο Αντώνης Ακριώτης από τη Διεύθυνση δασών, η Ζωή Κοτρώνη Δασάρχης Λίμνης και ο Γιώργος Μήλιος δασάρχης Χαλκίδας.


βίντεο-φωτογραφίες από το  Σταρ Λαμίας
http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea/eyvoia/81682-ti-eipan-sto-sno-sti-xalkida-gia-tin-fotia-tis-limnis

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος