Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πράσινη αναγέννηση είναι εδώ!

 Με το μόχθο αρκετών συνεργείων και τη σπουδή και επίβλεψη του Δασαρχείου Λίμνης έχουν ήδη ξεκινήσει τα αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή της Λίμνης.
Η έγκριση των χρηματοδοτήσεων έδωσε τη δυνατότητα σε εργολάβους της περιοχής να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους και να προχωρούν σε γιγάντιες, για την έκτασή
τους,κατασκευές  έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η διάβρωση των εδαφών ενόψει του χειμώνα και ο περιορισμός της δράσης των ρεμάτων σε καίριες περιοχές.
Κορμοπλέγματα, σανιδοπλέγματα και κλαδοπλέγματα καλύπτουν σαν ασπίδα τα εδάφη των γύρω βουνών ενισχύοντας τη δυνατότητα της αναδάσωσης αλλά και προσφέροντας εισοδήματα σε δεκάδες εργαζόμενους στα συνεργεία.Σε κάποιες περιπτώσεις θα δημιουργηθούν επιπλέον φράγματα με πέτρες ή και τσιμέντο.
Από την άλλη η δύναμη της Λιμνιώτικης φύσης ήδη έχει φέρει τη πράσινη αναγέννηση μέσα στα καμένα.
Αν δεν μας προφτάσουν τα κατσίκια κι αν μας αφήσουν ήσυχους οι άνθρωποι, τότε το Λιμνιώτικο δάσος δυνατό , νέο και πλούσιο θα συντροφεύει ξανά τον τόπο.


Ο ιδανικός εργάτης του δάσους το άλογο με τον αγωγιάτη του, προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες. 


σανιδοπλέγματα στη περιοχή Κατουνίων

τα νέα πεύκα φυτρώνουν πλάι στο καμένο κουφάρι του παλιού

 εκτεταμένα κλαδοπλέγματα πλάι στους δασικούς δρόμους

  η αίσθηση είναι: "σαν μωρά παιδιά"

  ακόμα και στα υπολείμματα του καμένου λάστιχου στη περιοχή της πίστας, η φύση προχωρά.

 αν και μικρό επιμένει να ζήσει

 αν και μεγάλο έχουν δει πολλά τα μάτια του και με την υψηλή προστασία του Άη Γιώργη θα συνεχίσει να βλέπει και στο μέλλον! 

Το νέο Δάσος έχει την υποστήριξη των χαμογελαστών νέων ανθρώπων που δουλεύουν μέσα σε αυτό.Ο Δαυίδ Τσούπρος στη μέση καμαρώνει , μετά το τέλος της κατασκευής του κορμοφράγματος, πάνω από τον Άη Γιώργη.


όλο και κάποιος κάφρος θα βρίσκεται να κυνηγά παρά την απαγόρευση στα καμένα...

Φούντωσες, άναψα ένα κερί στη μνήμη σου
Για να με εκδικηθείς φούντωσες ξανά,
 με καλοσύνη και πράσινο χρώμα...

(πιο επιστημονικά: κορμοδέματα,σανιδότοιχοι και κορμοφράγματα,αλλά ελπίζω και οι αδαείς να καταλάβατε πως λένε το κάθε τι.
Από τη βόλτα στη περιοχή, μια μέρα με κατάληψη...ΠΒ)

πάμε μια βόλτα στα καμένα:
(έτσι για μουσική ...αναστήλωση)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …