Η πράσινη αναγέννηση είναι εδώ!

 Με το μόχθο αρκετών συνεργείων και τη σπουδή και επίβλεψη του Δασαρχείου Λίμνης έχουν ήδη ξεκινήσει τα αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή της Λίμνης.
Η έγκριση των χρηματοδοτήσεων έδωσε τη δυνατότητα σε εργολάβους της περιοχής να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους και να προχωρούν σε γιγάντιες, για την έκτασή
τους,κατασκευές  έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η διάβρωση των εδαφών ενόψει του χειμώνα και ο περιορισμός της δράσης των ρεμάτων σε καίριες περιοχές.
Κορμοπλέγματα, σανιδοπλέγματα και κλαδοπλέγματα καλύπτουν σαν ασπίδα τα εδάφη των γύρω βουνών ενισχύοντας τη δυνατότητα της αναδάσωσης αλλά και προσφέροντας εισοδήματα σε δεκάδες εργαζόμενους στα συνεργεία.Σε κάποιες περιπτώσεις θα δημιουργηθούν επιπλέον φράγματα με πέτρες ή και τσιμέντο.
Από την άλλη η δύναμη της Λιμνιώτικης φύσης ήδη έχει φέρει τη πράσινη αναγέννηση μέσα στα καμένα.
Αν δεν μας προφτάσουν τα κατσίκια κι αν μας αφήσουν ήσυχους οι άνθρωποι, τότε το Λιμνιώτικο δάσος δυνατό , νέο και πλούσιο θα συντροφεύει ξανά τον τόπο.


Ο ιδανικός εργάτης του δάσους το άλογο με τον αγωγιάτη του, προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες. 


σανιδοπλέγματα στη περιοχή Κατουνίων

τα νέα πεύκα φυτρώνουν πλάι στο καμένο κουφάρι του παλιού

 εκτεταμένα κλαδοπλέγματα πλάι στους δασικούς δρόμους

  η αίσθηση είναι: "σαν μωρά παιδιά"

  ακόμα και στα υπολείμματα του καμένου λάστιχου στη περιοχή της πίστας, η φύση προχωρά.

 αν και μικρό επιμένει να ζήσει

 αν και μεγάλο έχουν δει πολλά τα μάτια του και με την υψηλή προστασία του Άη Γιώργη θα συνεχίσει να βλέπει και στο μέλλον! 

Το νέο Δάσος έχει την υποστήριξη των χαμογελαστών νέων ανθρώπων που δουλεύουν μέσα σε αυτό.Ο Δαυίδ Τσούπρος στη μέση καμαρώνει , μετά το τέλος της κατασκευής του κορμοφράγματος, πάνω από τον Άη Γιώργη.


όλο και κάποιος κάφρος θα βρίσκεται να κυνηγά παρά την απαγόρευση στα καμένα...

Φούντωσες, άναψα ένα κερί στη μνήμη σου
Για να με εκδικηθείς φούντωσες ξανά,
 με καλοσύνη και πράσινο χρώμα...

(πιο επιστημονικά: κορμοδέματα,σανιδότοιχοι και κορμοφράγματα,αλλά ελπίζω και οι αδαείς να καταλάβατε πως λένε το κάθε τι.
Από τη βόλτα στη περιοχή, μια μέρα με κατάληψη...ΠΒ)

πάμε μια βόλτα στα καμένα:
(έτσι για μουσική ...αναστήλωση)

Σχόλια