Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με το ΛΥΜΝΙ από τη Πόλη και τη ΣμύρνηΠάνος Β.
Μέσα στη θαλασσοταραχή του Σκυλλία και τον πανικό της επίσκεψης του Προέδρου, η παράσταση του ΛΥΜΝΙ φαινόταν να περνά σε δεύτερη μοίρα.
 Αμ δε!
Στη πλατεία Ηρώων , Σαββατόβραδο τα μέλη του συλλόγου , πιστοί πια στις πολύ υψηλές προδιαγραφές τους έδωσαν μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην Ελληνική προσφυγιά.

Το εξαιρετικό μουσικό σύνολο του Δημήτρη Μητσοτάκη, η σκηνική παρουσία που δένει με την ωραία Λιμνιώτικη πλατεία οι επιμελημένες ενδυμασίες του χορευτικού και η αμέριστη αγάπη του κόσμου προς το Λιμνιώτικο χορευτικό, είχαν απλά σαν αποτέλεσμα μια άκρως συναισθηματική, ποιοτική και εντυπωσιακή βραδιά.
Όσοι μάλιστα έχουμε στο αίμα μας κάτι από τη Μικρά Ασία αυτό έγινε κάποιες στιγμές λυγμός και υπενθύμιση της μεγάλης ιστορικής διδαχής:Η προσφυγιά σήμερα δίπλα μας με άλλους αλλά σαν και μας.

Η μεγάλη παράσταση αφιερώθηκε στην αδικοχαμένη φίλη μας και μέλος του χορευτικού Τασούλα, προσθέτοντας ακόμα περισσότερη συγκίνηση στον κόσμο.
Στο τέλος οι θεατές μπήκαν κι αυτοί στο χορό και ο πολιτισμός τους έδεσε με αυτόν της βραδιάς, όταν μάζεψαν μόνοι τους τα καθίσματα για να ανοίξει ο κεντρικός δρόμος της Λίμνης.

Ιδιαίτερη μνεία για τα όμορφα σκίτσα-πίνακες του Γιώργου Στεργίου και του ότι η μεγάλη πλατεία της Λίμνης είναι μικρή για κάτι τέτοιο.
Μπορεί το μπράβο στο ΛΥΜΝΙ να καταντάει γα κάποιους βαρετό, μπορεί να εξυπακούεται, αλλά το μοναδικό μέσο που έχουμε να το στηρίξουμε είναι η ειλικρίνειά μας και τα αυθόρμητα αισθήματά μας,
Μπράβο λοιπόν ξανά ΛΥΜΝΙ και μπορεί το κουτί να μη γέμισε από νομίσματα αλληλεγγύης στον πολιτισμό μας, αλλά η στήριξη του κόσμου θα κάνει κάποιους να ενδιαφερθούν αποφασιστικότερα.
Αμήν. 

Αποσπάσματα Βίντεο

φωτογραφίες από τη παράσταση(κλικ)

και τελικά αυτό που μένει είναι να καταλαβαίνεις, να αισθάνεσαι και να χορεύεις:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …