Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Με το ΛΥΜΝΙ από τη Πόλη και τη ΣμύρνηΠάνος Β.
Μέσα στη θαλασσοταραχή του Σκυλλία και τον πανικό της επίσκεψης του Προέδρου, η παράσταση του ΛΥΜΝΙ φαινόταν να περνά σε δεύτερη μοίρα.
 Αμ δε!
Στη πλατεία Ηρώων , Σαββατόβραδο τα μέλη του συλλόγου , πιστοί πια στις πολύ υψηλές προδιαγραφές τους έδωσαν μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην Ελληνική προσφυγιά.

Το εξαιρετικό μουσικό σύνολο του Δημήτρη Μητσοτάκη, η σκηνική παρουσία που δένει με την ωραία Λιμνιώτικη πλατεία οι επιμελημένες ενδυμασίες του χορευτικού και η αμέριστη αγάπη του κόσμου προς το Λιμνιώτικο χορευτικό, είχαν απλά σαν αποτέλεσμα μια άκρως συναισθηματική, ποιοτική και εντυπωσιακή βραδιά.
Όσοι μάλιστα έχουμε στο αίμα μας κάτι από τη Μικρά Ασία αυτό έγινε κάποιες στιγμές λυγμός και υπενθύμιση της μεγάλης ιστορικής διδαχής:Η προσφυγιά σήμερα δίπλα μας με άλλους αλλά σαν και μας.

Η μεγάλη παράσταση αφιερώθηκε στην αδικοχαμένη φίλη μας και μέλος του χορευτικού Τασούλα, προσθέτοντας ακόμα περισσότερη συγκίνηση στον κόσμο.
Στο τέλος οι θεατές μπήκαν κι αυτοί στο χορό και ο πολιτισμός τους έδεσε με αυτόν της βραδιάς, όταν μάζεψαν μόνοι τους τα καθίσματα για να ανοίξει ο κεντρικός δρόμος της Λίμνης.

Ιδιαίτερη μνεία για τα όμορφα σκίτσα-πίνακες του Γιώργου Στεργίου και του ότι η μεγάλη πλατεία της Λίμνης είναι μικρή για κάτι τέτοιο.
Μπορεί το μπράβο στο ΛΥΜΝΙ να καταντάει γα κάποιους βαρετό, μπορεί να εξυπακούεται, αλλά το μοναδικό μέσο που έχουμε να το στηρίξουμε είναι η ειλικρίνειά μας και τα αυθόρμητα αισθήματά μας,
Μπράβο λοιπόν ξανά ΛΥΜΝΙ και μπορεί το κουτί να μη γέμισε από νομίσματα αλληλεγγύης στον πολιτισμό μας, αλλά η στήριξη του κόσμου θα κάνει κάποιους να ενδιαφερθούν αποφασιστικότερα.
Αμήν. 

Αποσπάσματα Βίντεο

φωτογραφίες από τη παράσταση(κλικ)

και τελικά αυτό που μένει είναι να καταλαβαίνεις, να αισθάνεσαι και να χορεύεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.