Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Λίμνητου Πάνου Β.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε σήμερα 26 Αυγούστου τη Λίμνη Ευβοίας.Είναι η πρώτη φορά που η Λίμνη δέχεται την επίσκεψη του ανώτερου πολιτειακού παράγοντα και αυτό έγινε για δύο λόγους.Να τιμήσει αυτούς που αγωνίσθηκαν κατά της πρόσφατης φωτιάς και να δώσει την εκκίνηση στην διοργάνωση ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2016.
Ο πρόεδρος έφτασε στο κτίριο Μελά στις 11 το πρωί όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος , ο μητροπολίτης Εύβοιας Κος Χρυσόστομος,ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου,  οι βουλευτές του νομού Γιώργος Ακριώτης και Σίμος Κεδίκογλου και ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.
Μικρά παιδιά με αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου ΤΟ ΛΥΜΝΙ του προσέφεραν ανθοδέσμες, μαζί με τις επευφημίες αρκετών συγκεντρωμένων.

Παρευρίσκονταν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Σε ομιλία του στο κτίριο Μελά εξήρε την αυταπάρνηση όσων έλαβαν μέρος στη κατάσβεση της πρόσφατης καταστροφικής φωτιάς και με την ευκαιρία έστειλε σε πολλούς παραλήπτες μήνυμα ενότητας κάτω από δύσκολες συνθήκες.Ανάμεσα στα άλλα είπε:
"...όταν έφτασα εδώ στη Λίμνη, είδα τα πρόσωπα των ανθρώπων να αναδίδουν αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Να λένε «είμαστε εδώ». Όπως το είχα πει και μια άλλη φορά -γιατί τούτη η περιοχή έχει ξανά πληγεί- οι κάτοικοί της απέδειξαν ότι μπορούν να πηγαίνουν μπροστά..."
Ακολούθως έδωσε τιμητικές πλακέτες στους πυροσβέστες, στα σώματα ασφαλείας, στο δασαρχείο Λίμνης και στο παπά Σεφέρη για τη συμβολή του καθενός στη δασοπυρόσβεση.
(Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδρου το βρίσκουμε ΕΔΩ)
Ακολούθως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στη μονή Γαλατάκη στη περιοχή της οποίας φύτεψε συμβολικά ένα πεύκο, κηρύσσοντας τυπικά την έναρξη της αναδάσωσης της περιοχής.

Ολοκληρώνοντας τη επίσκεψή του έδωσε την εκκίνηση του αγώνα των παίδων από το Λιμάνι ως τη σκάλα της Λίμνης και ακολούθως βράβευσε όλους τους συμμετέχοντες.
Στη πορεία του πεζός προς τη σκάλα της Λίμνης χαιρέτησε τον κόσμο, έδειξε την αγάπη του αγκαλιάζοντας πολλά παιδάκια και είχε σύντομη συνολμιλία με αρκετούς κατοίκους.
Πάντως στο δρόμο από το λιμάνι προς τη σκάλα έδειξε και τις αθλητικές του ικανότητες αφήνοντας πίσω λαχανιασμένους πολλούς από αυτούς που ήταν μαζί.
Η επίσκεψη του προέδρου ολοκληρώθηκε με λιτό γεύμα προς τιμήν του μαζί με τους τιμώμενους της εκδήλωσης σε εστιατόριο της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοφανής αλλά και διακριτική λήψη μέτρων στη Λίμνη από την ασφάλεια του προέδρου, την αστυνομία και το Λιμενικό.Δεν κουνήθηκε αυτοκίνητο στη παραλία πλην των προεδρικών.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευγένεια που τον διακρίνει αμέσως μόλις κατέβηκε από την προεδρική λιμουζίνα είπε στους παρευρισκόμενους πολίτες:"Συγνώμη για την αναστάτωση".
(Δε βαριέσαι πρόεδρε, μας αναστατώνουν τόσοι και τόσοι , που δεν το καταλαβαίνουν κιόλας!)
Η επίσκεψη του προέδρου αναδείχτηκε ήδη από πολλά σάιτ και ειδησεογραφικά δελτία και αποτελεί μια πρώτης τάξης μαζί με τις ευνοϊκές δηλώσεις των πολιτικών που παρίσταντο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής μετά τη φωτιά.
Σε ότι αφορά τους μικρούς  κολυμβητές του ΣΚΥΛΛΙΑ 2016 ο Πρόεδρος προσέτρεξε να βοηθήσει να να ανέβει τη σκάλα ο τελευταίος μικρός κολυμβητής που τερμάτισε , δίνοντας το στίγμα του για τη σημασία της αθλητικής συμμετοχής.
Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα ήθελα να ευχαριστήσω δυο ανθρώπους, τον Γιάννη για την ιδέα και τον Μιχάλη για τη βοήθεια στην υλοποίησή της, που χωρίς αυτούς δεν θα βλέπαμε πρόεδρο στη Λίμνη.

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στη Λίμνη

η εκδότρια του Παλμού Πάρη Ντελκή προσφέρει το βιβλίο της στον ΠτΔ

ανάμεσα στους άλλους τιμήθηκε και το Δασαρχείο Λίμνης , εδώ η Δασάρχης Λίμνης Κα Κοτρώνη με τον Γιάννη Στεργίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
τάξη και ασφάλεια στη σκάλα Λίμνης για τον τερματισμό των παιδιών.

με έντονο ανταγωνισμό ο αγώνας των νεαρών κολυμβητών από το λιμάνι ως τη Σκάλα της Λίμνης

ο τερματισμός του πρώτου κολυμβητή Σωτήρη Στεργίου, μαθητή του Λυκείου Λίμνης
Ο Σκυλλίας 2016 με προεδρικό πια στίγμα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …