Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Ο Οδυσσέας Ελύτης στον Μεσαιωνικό Πύργο Ροβιών


 Αφιέρωμα στον «ηλιοπότη» ποιητή, όπως τον είχε χαρακτηρίσει η συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου, ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ , πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών  το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 στον Μεσαιωνικό Πύργο Ροβιών.
  Η κ. Μακρή Βικτώρια, φιλόλογος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου είχε την επιμέλεια και την επιλογή των κειμένων. Οι κ. Αλεξίου Γιούλη, Γεωργίου Αργυρώ, Λαμπριανός Γιώργος, Μαμούχα Κατερίνα και η μικρή Σταμούλου Θεοδώρα διάβασαν αποσπάσματα από τα « Ήλιος ο Πρώτος», «Άσμα ηρωικό και πένθιμο
για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας», «Άξιον Εστί», « Ήλιος ηλιάτορας»,  
«Φωτόδεντρο», «Μονόγραμμα». Η χορωδία του Δήμου Αλίμου που προσκλήθηκε στην εκδήλωση, τραγούδησε γνωστά μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή, « Κάτω στης Μαργαρίτας τ’ αλωνάκι»,  « Του μικρού Βοριά», «Μάγια», «Ένα το χελιδόνι», « Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», « Της αγάπης αίματα», «Το θαλασσινό τριφύλλι» και άλλα πολλά.
   Η θαυμάσια καλοκαιρινή βραδιά, το επιβλητικό κτίριο του μεσαιωνικού Πύργου, η λογοτεχνική παρουσίαση του έργου του Ελύτη και τα μοναδικά ποιήματα που απαγγέλθηκαν, έκαναν την εκδήλωση πραγματικό πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο μας
  Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Οι 150 καρέκλες που έφερε ο Δήμος τελικά δεν έφτασαν. Πολλοί κάθισαν όρθιοι , άλλοι πάνω στους βράχους που υπήρχαν γύρω. Όλοι παρακολούθησαν από την αρχή μέχρι το τέλος με ... ευλάβεια!
                                                                              Μαμούχα  Κατερίνα

                                                             Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.