Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις ΡοβιέςΜε κόσμο γέμισε η κεντρική πλατεία των Ροβιών  στις 9 και 10 Ιουλίου 2016 για το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών,
  Στις 9/7 χόρεψαν τα παιδικά τμήματα των Συλλόγων. Κύμης «Αξάνεμες», Αιδηψού, Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης», Ψαχνών «Ρίζες» και ο Σύλλογος από τις Κονίστρες. Το παιδικό Φεστιβάλ το οργανώνει ο Σύλλογός μας για 2η χρονιά και με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας

  Οι μικροί χορευτές με τους δασκάλους τους παρουσίασαν χορούς από τη Θεσσαλία, Μακεδονία, Ρούμελη, Αιγαίο και Επτάνησα.
 Φέτος για πρώτη χρονιά χόρεψε και το παιδικό τμήμα της χορευτικής ομάδας «Χοροβίαι» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιών.
 Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ χόρεψαν χορευτές από την Ένωση Κρητών Εύβοιας «Ο Ψηλορείτης» , Ένωση Κυπρίων Εύβοιας ,από το εφηβικό τμήμα του χορευτικού συλλόγου « Το Λύμνι» ,Αγία Άννα και από τις Ροβιές ομάδα «Χοροβίαι»
 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος προσέφερε γεύμα στους χορευτές και ο κ. Κ.Τάρλας «Τζερόνε» φρόντισε για τη διασκέδαση που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.
   Ο πολιτισμός και η παράδοσή μας δεν είναι ένα γραφικό τουριστικό αξιοθέατο, ούτε προσπαθούμε να τα σώσουμε για να τα στήσουμε μέσα σ’ ένα μουσείο. Τα τραγούδια, οι χοροί, τα έθιμα, οι γιορτές, το φαγητό, η λογοτεχνία , η ποίηση είναι η  η καθημερινή μας ζωή.  Είναι όλα αυτά που μας κάνουν να διατηρούμε την ταυτότητα και τη διαφορετικότητά μας μέσα σ’ αυτή την παγκοσμιοποιημένη πολιτισμική σούπα που θέλουν να μας εντάξουν.
  Όταν ξέρω ποιος είμαι, τις ρίζες, τον πολιτισμό και την ιστορία μου , δε φοβάμαι να αναγνωρίσω,  να αποδεχτώ, να εκτιμήσω και τους άλλους λαούς και πολιτισμούς με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό. Αυτό είναι ο Πολιτισμός , μακριά απ’ όλα αυτά τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά σύνδρομα που δυστυχώς εμφανίζονται στις κοινωνίες μας.

                                                                                   Μαμούχα  Κατερίνα
                                                                   Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.