Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Δεν θέλουμε τους πρόσφυγες στο χωριό μας!!!

Ας θυμήσουμε ότι πολλοί... "τουρκόσποροι" ήδη μένουν εδώ και γενεές , και προκόβουν.

Σοβαρό αντίκτυπο έχουν οι αποφάσεις τόσο της κοινότητας Ροβιών όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο θέμα υποδοχής, μικρού αριθμού προσφύγων στη περιοχή μας.Τα αρνητικά σχόλια πληθαίνουν, η εικόνα της περιοχής πλήττεται και τα ξενοφοβικά αισθήματα ξεπερνούν το μέσο αίσθημα του λαού μας.Η απόφαση και το σκεπτικό της είναι διχαστικά και ξένα με τις παραδόσεις και τη παιδεία του τόπου.Προτού λοιπόν πούμε ντροπή, ας ελπίσουμε σε κάτι νηφάλια ανθρώπινο. Είδομεν!
ΠΒ

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από tovima.gr της Τάνιας Μποζανίνου: 

Κοινότητα Ροβιών Εύβοιας: «Δεν θέλουμε τους πρόσφυγες στο χωριό μας»

Σφοδρή αντίδραση κατά της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή τους πραγματοποίησε η κοινότητα Ροβιών στην Εύβοια. Στις Ροβιές, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους
Πρόσφυγες έχει νοικιάσει ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν αιτούντες άσυλο αλλά οι κάτοικοι της ζητούν να μεταφερθούν μακριά από την περιοχή τους.
Σύμφωνα με τα πρακτικά του συμβουλίου της κοινότητας που συγκλήθηκε την Τετάρτη, αποφασίστηκαν ομόφωνα _ και κοινοποιήθηκαν στους αρμόδιους _ τα εξής: πρώτον, ότι η τοπική κοινότητα δεν επιθυμεί την εγκατάσταση προσφύγων στις Ροβιές η οποία «θα φέρει πλήγμα και κοινωνική αναστάτωση» και θα αποβεί «σε βάρος της τοπικής οικονομίας και ασφάλειας». Δεύτερον, η κοινότητα κάλεσε τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στον οποίο ανήκει «να μεριμνήσει με κάθε τρόπο» ώστε να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες στις Ροβιές.
Το «Βήμα» επικοινώνησε με τον σύμβουλο της κοινότητας Ροβιών Κωνσταντίνο Γεωργίου ο οποίος εξήγησε ότι οι περίπου 600 κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν την εγκατάσταση περίπου 80 προσφύγων στο ξενοδοχείο «καταρχήν, επειδή οι Ροβιές είναι τουριστικό μέρος». Τόνισε ότι ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας «είναι με το μέρος μας» και πως οι κάτοικοι σκοπεύουν να εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να μην εγκατασταθούν οι πρόσφυγες.
Το «Βήμα» επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Χρήστο Καλυβιώτη ο οποίος παρέπεμψε στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ «που πραγματοποιεί τις συμβάσεις με τα ξενοδοχεία» και πρόσθεσε: «Ο δήμαρχος μεταφέρει την άποψη της τοπικής κοινότητας». Κατέληξε ότι στόχος των παραπάνω είναι «οι αρμονικές σχέσεις μεταναστών και τοπικής κοινωνίας» όμως δεν απάντησε στο ερώτημα πώς θα αναπτυχθούν οι σχέσεις αυτές αν η τοπική κοινωνία απορρίπτει την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.
Σε άλλη επικοινωνία μας, με τη δημοτική σύμβουλο Μαντουδίου, κυρία Ελπίδα Ψαρρού, μας είπε ότι «πρόσφατα είχε γίνει δημοτικό συμβούλιο και είχε στείλει, στην πρόσκληση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αρνητική απάντηση στη φιλοξενία προσφύγων λόγω έλλειψης κατάλληλων χώρων στην περιοχή». Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό της εάν «όντως είναι υγιείς και έχουν ελεγχθεί οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες».
Στο ξενοδοχείο που έχει νοικιάσει η Υπατη Αρμοστεία φιλοξενούνται Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Το παράδειγμα της κοινότητας των Ροβιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με άλλα παραδείγματα, όπως του ηλικιωμένου ζευγαριού στην Ειδομένη, που φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων στο σπίτι του, ή του ζευγαριού των ανέργων στην Αθήνα που φιλοξενεί μια πρόσφυγα με το μωρό της που ζούσαν στο λιμάνι του Πειραιά.

πηγή:http://www.tovima.gr/society/article/?aid=800518#.Vz7nsy7ckZM.facebook

4 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκατό παραδείγματα γιατί οι οι πρόσφυγες
  δεν θα επηρεάζουν την μορφολογία της περιοχής,

  και κάθε υπονεια προβλημάτων θα προέρχονται
  από την συμπεριφορά των διοικούνταν και κατοίκων.

  Και σε άλλα κράτη υπαρχαν καταυλισμοί με προσφυγγες,
  αλλά τα προβλήματα εκεί είναι μηδαμινoü χαρακτηρα,

  αντιθέτως στην ελλαδα που οι ίδιοι εχουν ξεχάσει
  το ότι οι περισσότεροι είναι ακόμα προσφυγγες,

  συμπεριφερωνται σε κάθε κατατρεγμενο και διαφορετικό,
  Με τον χειρότερο τρόπο,

  σας λείπει η παιδεια και η σχετική εκπαίδευση,
  Να επεξεργαστείτε τέτοια θέματα,

  πως αλωστε εφωσων σαν διαρκείς προσφυγγες
  Ακομα δεν εχετε εγκατασταθεί,

  αυτό φενετε πως τακτοποιητε την ζωή σας,
  πως χτιζετε τα σπίτια σας πώς στολιζετε τους κήπους σας
  και τους δημοσιους χώρους...

  Πλιάτσικο διαρκειας και φοβάστε το πλιατσικο των προσφύγων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αίσχος ! Ντρέπομαι και θλίβομαι για τους συμπατριώτες μου. Κατάντια ! Εκβαρβαριστικαμε τελείως. Οσο για τον τουρισμό που φοβούνται μην πληγεί, Με αυτήν τους την απόφαση σίγουρα θα πληγεί !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ετσι μπραβο,καμια αντιθετη γνωμη εδω....κοψτε τα ολα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.