Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Όχι στην υποβάθμιση των σχολείων στις Ροβιές


Στα πλαίσια της αναβάθμισης του σχολείου μας ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παρέδωσε στις 25/2/2016 στο Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκίδας την παρακάτω επιστολή υπογεγραμμένη από ογδόντα γονείς.
Εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 
Απόστολος Α. Γεωργίου
....
Κύριε Διευθυντή
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, αλλά και την πολύ μεγάλη ανησυχία μας για την υποβάθμιση του Σχολείου μας για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Το Σχολείο μας υποβαθμίστηκε πέρσι λειτουργικά σε 3/θέσιο και τη φετινή σχολική χρονιά,
η υποβάθμιση ήταν ακόμα μεγαλύτερη αφού δεν λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα, και ο δάσκαλος των Αγγλικών δεν φάνηκε στο Σχολείο μας. Η λειτουργία του Ολοήμερου είναι αντικειμενική ανάγκη και άκρως απαραίτητη.Διότι εκτός από την βοήθεια , μελέτη και προετοιμασία των μαθητών για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, στήριζε και την εργαζόμενη  οικογένεια. Το ολοήμερο λειτούργησε στο σχολείο μας τρεις χρονιές με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, με συνέπεια τη φετινή σχολική χρονιά από τους 38 μαθητές του Σχολείου, οι 22 να έχουν εγγραφεί στο Ολοήμερο. Το σχολείο μας αναλαμβάνει και το ρόλο  της φύλαξης των παιδιών που μετακινούνται με το λεωφορείο από τα γειτονικά χωριά τόσο το πρωί όσο και μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου. Οι μαθητές αυτοί φτάνουν στο Σχολείο 7:20 π.μ. και αναχωρούν στις 2:45μ.μ.Οι Δάσκαλοι του σχολείου επιβαρύνονται  αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα και με αυτή την ευθύνη για να μην βρίσκονται τα παιδιά μας στο δρόμο.
Οι συνδιδασκαλίες  και οι κύκλοι μαθημάτων δεν είναι το καλύτερο που συμβαίνει στα παιδιά μας ,αλλά η δυσκολία της συνδιδασκαλίας κορυφώνεται στις μικρές τάξεις , Α και Β οι οποίες επιπλέον αδικούνται και στο μάθημα της Γυμναστικής (κάνοντας μόνο μία ώρα την εβδομάδα).
Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί με μία Νηπιαγωγό το πρωί για 25 νήπια και πρωνήπια. Παρά το αίτημα  της νηπιαγωγού προς τη Δ/νση για δεύτερη νηπιαγωγό το πρωί, δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι 30 ή 40 μαθητές έχουν λιγότερη αξία ή δικαιώματα από τους 50 ή 60.Δεν είναι τα παιδιά μας αριθμοί.
Αλλά για να μιλήσουμε και με αριθμούς σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές του Δ.Σχολείου Ροβιών θα είναι 41 το επόμενο σχολ.Έτος (2016-17) και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου 26.Ζητάμε λοιπόν τα νόμιμα!!Το Σχολείο μας να λειτουργήσει 4/θέσιο,Ολοήμερο με Αγγλικά και Γυμναστική.
Θέλουμε να πιστεύουμε από καρδιάς ότι θα κάνετε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ,τις κατάλληλες  νόμιμες ενέργειες ώστε  τα παιδιά μας να χαίρουν ίσης εκπαίδευσης και ευκαιριών όπως όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου.
Να ξέρετε ότι ο αγώνας μας θα είναι διαρκής στοχευμένος  και επίμονος μέχρι να μας δικαιώσετε.
Με τιμή
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.