Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όχι στην υποβάθμιση των σχολείων στις Ροβιές


Στα πλαίσια της αναβάθμισης του σχολείου μας ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παρέδωσε στις 25/2/2016 στο Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκίδας την παρακάτω επιστολή υπογεγραμμένη από ογδόντα γονείς.
Εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 
Απόστολος Α. Γεωργίου
....
Κύριε Διευθυντή
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, αλλά και την πολύ μεγάλη ανησυχία μας για την υποβάθμιση του Σχολείου μας για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Το Σχολείο μας υποβαθμίστηκε πέρσι λειτουργικά σε 3/θέσιο και τη φετινή σχολική χρονιά,
η υποβάθμιση ήταν ακόμα μεγαλύτερη αφού δεν λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα, και ο δάσκαλος των Αγγλικών δεν φάνηκε στο Σχολείο μας. Η λειτουργία του Ολοήμερου είναι αντικειμενική ανάγκη και άκρως απαραίτητη.Διότι εκτός από την βοήθεια , μελέτη και προετοιμασία των μαθητών για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, στήριζε και την εργαζόμενη  οικογένεια. Το ολοήμερο λειτούργησε στο σχολείο μας τρεις χρονιές με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, με συνέπεια τη φετινή σχολική χρονιά από τους 38 μαθητές του Σχολείου, οι 22 να έχουν εγγραφεί στο Ολοήμερο. Το σχολείο μας αναλαμβάνει και το ρόλο  της φύλαξης των παιδιών που μετακινούνται με το λεωφορείο από τα γειτονικά χωριά τόσο το πρωί όσο και μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου. Οι μαθητές αυτοί φτάνουν στο Σχολείο 7:20 π.μ. και αναχωρούν στις 2:45μ.μ.Οι Δάσκαλοι του σχολείου επιβαρύνονται  αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα και με αυτή την ευθύνη για να μην βρίσκονται τα παιδιά μας στο δρόμο.
Οι συνδιδασκαλίες  και οι κύκλοι μαθημάτων δεν είναι το καλύτερο που συμβαίνει στα παιδιά μας ,αλλά η δυσκολία της συνδιδασκαλίας κορυφώνεται στις μικρές τάξεις , Α και Β οι οποίες επιπλέον αδικούνται και στο μάθημα της Γυμναστικής (κάνοντας μόνο μία ώρα την εβδομάδα).
Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί με μία Νηπιαγωγό το πρωί για 25 νήπια και πρωνήπια. Παρά το αίτημα  της νηπιαγωγού προς τη Δ/νση για δεύτερη νηπιαγωγό το πρωί, δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι 30 ή 40 μαθητές έχουν λιγότερη αξία ή δικαιώματα από τους 50 ή 60.Δεν είναι τα παιδιά μας αριθμοί.
Αλλά για να μιλήσουμε και με αριθμούς σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές του Δ.Σχολείου Ροβιών θα είναι 41 το επόμενο σχολ.Έτος (2016-17) και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου 26.Ζητάμε λοιπόν τα νόμιμα!!Το Σχολείο μας να λειτουργήσει 4/θέσιο,Ολοήμερο με Αγγλικά και Γυμναστική.
Θέλουμε να πιστεύουμε από καρδιάς ότι θα κάνετε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ,τις κατάλληλες  νόμιμες ενέργειες ώστε  τα παιδιά μας να χαίρουν ίσης εκπαίδευσης και ευκαιριών όπως όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου.
Να ξέρετε ότι ο αγώνας μας θα είναι διαρκής στοχευμένος  και επίμονος μέχρι να μας δικαιώσετε.
Με τιμή
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …