τα διπλόποδα καταλαμβάνουν τη Λίμνη.


Ξεκινώντας από το κτίριο  Γυμνασίου και Λυκείου Λίμνης έως τα σπίτια της Κοκκινιάς, οι φετινές συνθήκες με βροχές και υγρασία επέτρεψαν στα διπλόποδά μας να πολλαπλασιασθούν με εκπληκτικούς ρυθμούς.
Κατά χιλιάδες έχουν καταλάβει τοίχους και οροφές και όσο καλή να είναι η διάθεσή μας, η
συγκατοίκηση γίνεται ανυπόφορη.Το ανατριχιαστικό πάτημα επάνω τους, μετά το κρατς που κάνει το κορμάκι τους, αφήνει μια μάλλον συνηθισμένη μπόχα να πλανάται παντού.
το ταβάνι βεράντας έξω από το Λύκειο.Ανάλογη είναι και η εικόνα σε εσωτερικούς χώρους.
Ανήκουν στη κατηγορία των χιλιόποδων, συγγενείς με τις σαρανταποδαρούσες αλλά αρκετα αθώα και οικολογικά αρθρόποδα, χρήσιμα για την αποικοδόμηση της σάπιας φυτικής ύλης. Πολλαπλασιάζονται γεννώντας περίπου 300 αυγά, δραστηριοποιούνται κύρια τις νύχτες και χρησιμοποιούν μια απωθητική ουσία ενάντια σε όσους θέλουν να τα φάνε.
Είναι τελείως ακίνδυνα αλλά τελείως εκνευριστικά σαν παρέα. Δεν τα τρώνε τα πουλιά, δεν κάνουν για δόλωμα, δεν αφανίζονται με εξορκισμούς και ευχέλαια.
Αντιμετωπίζονται μόνο με συνεχείς ψεκασμούς από ειδικά εντομοκτόνα , οπότε να εύχεστε το φάρμακο να είναι πιο ακίνδυνο από αυτά.
Μπορούμε όμως με λίγη αγάπη για αυτά και ανέχεια, να συνεχίσουμε έτσι, ελπίζοντας σε ποιο ξερούς καιρούς....
ΠΒ
χαρούμενες οικογενειακές στιγμές...
 Τα πάντα γύρω από αυτά μπορείτε να τα πληροφορηθείτε εδώ:
https://bolko.wordpress.com/2010/03/21/%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1/


Σχόλια