Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Για τις πατρίδες των ανθρώπων...


του Πάνου Β.
Πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση από την ομάδα της ΕΛΜΕ Ευβοίας στο ΕΛΥΜΝΙΟ το βράδυ της Παρασκευής.Αρκετός κόσμος, ανάμεσά τους πολλοί καθηγητές από όλη τη Βόρεια Εύβοια , μαθητές και φυσικά οι Λιμνιώτες , είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια "διαφορετική" παράσταση.
Ένα μπουλούκι ανθρώπων, σε κάποιο αεροδρόμιο, περιμένει τη πτήση του για κάπου στο κόσμο ο καθένας.Εκεί γεννιόνται η γλυκιές και πικρές αναμνήσεις του πατρικού σπιτιού, του χωριού των παιδικών χρόνων και των αναγκαστικών ξεριζωμών από τη πατρώα γη.Με
μια συνεχή ροή δεμένη με την ελληνική ιστορία, με φωτογραφίες , χορούς και  τραγούδια, οι καθηγητές της Εύβοιας φτάνουν στο σήμερα με τους συνοδοιπόρους μετανάστες της ιστορίας, που πνίγονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.
Με λυρισμό, πάθος και συγκίνηση μεταδίδουν στο ακροατήριο το μήνυμα τους:Όταν η πατρίδα σου είναι το στόμα του καρχαρία  φεύγεις, αλλά δεν λησμονάς.
Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα γράφει το μανιφέστο.Με ταπεινότητα θα συμπληρώσω:Ούτε οι εκπαιδευτικοί έχουν πατρίδα.Διδάσκουν και διδάσκονται παντού στον κόσμο χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα:Από τον κύκλο με τη κιμωλία μέχρι το ερασιτεχνικό αλλά βαθιά πηγαίο και πανανθρώπινο θέατρο.
Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου για την εμπειρία της διαφορετικής παιδείας και το μόχθο τους, που αφιλοκερδώς προσφέρουν στο κόσμο μας.
Καλή δύναμη , για καλή συνέχεια.  

φωτογραφίες από τη παράσταση:


1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε αγαπητέ συνάδελφε για την ωραία παρουσίαση και την πολύ ζεστή φιλοξενία. Ήταν τιμή μας!
    Χαρά Νίκα
    Πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.