Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία η ημερίδα για τα δάση στη Λίμνη.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  18 Νοεμβρίου , η ημερίδα που διοργανώθηκε από το δασαρχείο Λίμνης και τις δασικές υπηρεσίες του Νομού Εύβοιας με θέμα «Διατήρηση της Υγείας και της Ζωτικότητας των Δασικών  Οικοσυστημάτων»
Το ΕΛΥΜΝΙΟ φιλοξένησε επιστήμονες από πολλά μέρη της Ελλάδας και επιστημονικούς οργανισμούς οι οποίοι και παρουσίασαν σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα τα οποία σχετίζονται με τις δραστηριότητες της δασικής υπηρεσίας και το περιβάλλον μας.
Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση τοπικές αρχές,συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτειακοί παράγοντες.Στους προσκεκλημένους δόθηκε η ευκαιρία να χαρούν την ηλιόλουστη Λίμνη.Ακολούθησε μικρή δεξίωση με μεγάλα πηγαδάκια με ...τυροπιτάκια και αναψυκτικά, στο Πνευματικό Κέντρο Λίμνης.
στο προεδρείο της ημερίδας ο δασολόγος Σπύρος Ζίγκηρης , ιθύνων νους της διοργάνωσης, ανάμεσα στη Διευθύντρια δασών Ευβοίας Κα Κομίλη και τη δασάρχη Λίμνης Κα Κοτρώνη.

Η Λίμνη για άλλη μια φορά έδειξε ότι έχει τις υποδομές για να φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις, το Δασαρχείο Λίμνης  απέδειξε ότι είναι μια κορυφαία υπηρεσία για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής, και οι επιφανείς παρευρισκόμενοι με κάθε τρόπο επαίνεσαν και αναγνώρισαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Με θέμα  «Τα Δάση του Νομού Ευβοίας – Παράνομες υλοτομίες» η Δέσποινα Ι. Κομίλη, Msc Δασολόγος, Προϊσταμένη της Δ/νσης Δασών Ν. Ευβοίας ανέπτυξε τη πρώτη παρουσίαση της ημερίδας παρουσιάζοντας στοιχεία από τη δράση της δασικής υπηρεσίας σχετικά με τη λαθραία υλοτομία αλλά και την αύξηση της υλοτόμησης των δασών την εποχή της κρίσης.Οι  «Χρηματοδοτήσεις της Δασικής Υπηρεσίας» το θέμα που αναλυτικά παρουσίασε 
 η Δρ. Αργυρώ Ζέρβα ,από τη Δ/νση Προγραμματισμού & Δασικής Πολιτικής, του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδειξαν τις προπτικές χρηματοδοτήσεων έργων σχετικά με τα δάση που ενδιαφέρουν πολύ δασικούς συνεταιρισμούς αλλά και εργολάβους, μελετητές και υπηρεσίες μιας και αφορούν σημαντικές χρηματοδοτήσεις. 

Παρενέβη στο θέμα και ο Διευθυντής του τμήματος στο υπουργείο Γιάννης Στάμου αναδεικνύοντας την ευθύνη της διοίκησης να γίνουν σωστά και γρήγορα όλα για να εξασφαλισθούν τα συγκεκριμένα κονδύλια.Με αναλυτικό τρόπο η παρουσίαση του θέματος  «Προστασία των Δασών Πλατάνου της Εύβοιας από την καταστρεπτική ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου» ο
Παναγιώτης Τσόπελας,   Δρ. Δασολόγος - Φυτοπαθολόγος,  ΕΛ.Γ.Ο. - «ΔΗΜΗΤΡΑ», από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τα πλατάνια μας, τα οποία σε πολλές περιοχές της χώρας αφανίζονται από το καταστρεπτικό μικρόβιο.Η «Παραγωγή και Αξιοποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Εύβοια» θέμα που παρουσιάσθηκε  από τη   Δρ. Πασχαλίνα Χατζοπούλου, Υπεύθυνη του Τμήματος Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών, Ε.Λ.Γ.Ο.- «ΔΗΜΗΤΡΑ» της Γενικής Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας, έδωσε το στίγμα για μια νέου είδους αγροτική  ανάπτυξη  στη περιοχή μας , με όπλα τα ενδημικά φυτά της  Εύβοιας.Τέλος με το θέμα «Οι μελισσοκομικοί πόροι ένας αόρατος πλούτος των δασικών οικοσυστημάτων» ο Ηλίας Καπράλος , Δασολόγος, Πρώην Δ/ντης Δασών των Νομών Φωκίδας, Ευβοίας και Βοιωτίας,ανέδειξε τη ανάγκη σύνδεσης της δασικής υπηρεσίας με τη μελισσοκομία , τα προβλήματα αλλά και τον πλούτο που υπάρχει πίσω από αυτή τη δραστηριότητα.
Γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν και να φιλοξενηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων της ημερίδας το επόμενο διάστημα.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

η Δασάρχης Ζωή Κοτρώνη από το Δασαρχείο Λίμνης ανοίγει τις εργασίες της ημερίδας
Ο Δήμαρχος Λίμνης απευθύνει χαιρετισμό
Ο γενικός γραμματέας της αποκ.διοικ  και δασολόγος Κος Τσέλιγκας Ηλίας

Εντυπωσιακή η Μαρία Παλάντζα στον χαιρετισμό της εκ μέρους του Λυκείου ΛίμνηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.