Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Τι θα γίνει με τον Δήμο;

Ένα χρόνο μετά το μπαλκόνι έχει πρακτικά αδειάσει και στο χώρο κυριαρχεί ...η νύχτα
(είναι μεταφορά για όσους δεν το καταλαβαίνουν!)

του Πάνου Β.
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας από την παράταξη του Χρήστου Καλυβιώτη η χαρά της "αλλαγής" έχει εξαφανισθεί και στη θέση της υπάρχει η αβεβαιότητα της ανυπαρξίας.
Μετά  τη (δεύτερη σε λίγους μήνες) παραίτηση του Ηλία Κουκουρίκου από τη προεδρία του Δημοτικού συμβουλίου η πλειοψηφούσα παράταξη μένει με 4-5 υποστηρικτές και οι
υπόλοιποι σαν ενιαία αντιπολίτευση έχουν φράξει κάθε επικοινωνία με το Δήμαρχο (πιθανά και αντιστρόφως).
Επειδή τώρα ο Δήμος της περιοχής είναι μεγαλύτερη και σοβαρότερη υπόθεση από ένα παραπαίον δημοτικό συμβούλιο, πρέπει κατεπειγόντως να παρθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες όπως πχ από μια ανοιχτή συνέλευση κατά περιοχή ή ότι άλλο πρόσφορο (όχι λειτουργιά!) μέσο υπάρχει, για να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει.
Σκουπίδια, ύδρευση, αποχέτευση ,σχολεία και

δρόμοι, είναι ζητήματα που τα περιμένει ένας βαρύς οικονομικά και καιρικά χειμώνας, μαζί με τη νέα λιτότητα που αγκαλιάζει τη τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι διαφωνίες ας βγουν στη κρίση του κόσμου και να μη μένουν σε αδιευκρίνιστους  και υπόγειους κατινισμούς, όσοι μπορούν ας καταλάβουν το τι γίνεται και να αναλάβουν τις ευθύνες των προγραμματικών τους διακηρύξεων. 
Όσοι δεν μπορούν ας πάνε σπίτι , το ίδιο αποτέλεσμα έτσι κι αλλιώς έχουν με την αδιάφορη παρουσία τους.
Από την άλλη και η- μάλλον αποκοιμισμένη- κοινωνία μας ας πάρει τη κατάσταση στα χέρια της ,πιέζοντας σε κάθε κατεύθυνση για να αρθεί το αδιέξοδο των κυβερνώντων.

(για να μην απελπίζεσθε γράφοντας, δεν δημοσιεύω ανώνυμες επιστολές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.