Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι θα γίνει με τον Δήμο;

Ένα χρόνο μετά το μπαλκόνι έχει πρακτικά αδειάσει και στο χώρο κυριαρχεί ...η νύχτα
(είναι μεταφορά για όσους δεν το καταλαβαίνουν!)

του Πάνου Β.
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας από την παράταξη του Χρήστου Καλυβιώτη η χαρά της "αλλαγής" έχει εξαφανισθεί και στη θέση της υπάρχει η αβεβαιότητα της ανυπαρξίας.
Μετά  τη (δεύτερη σε λίγους μήνες) παραίτηση του Ηλία Κουκουρίκου από τη προεδρία του Δημοτικού συμβουλίου η πλειοψηφούσα παράταξη μένει με 4-5 υποστηρικτές και οι
υπόλοιποι σαν ενιαία αντιπολίτευση έχουν φράξει κάθε επικοινωνία με το Δήμαρχο (πιθανά και αντιστρόφως).
Επειδή τώρα ο Δήμος της περιοχής είναι μεγαλύτερη και σοβαρότερη υπόθεση από ένα παραπαίον δημοτικό συμβούλιο, πρέπει κατεπειγόντως να παρθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες όπως πχ από μια ανοιχτή συνέλευση κατά περιοχή ή ότι άλλο πρόσφορο (όχι λειτουργιά!) μέσο υπάρχει, για να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει.
Σκουπίδια, ύδρευση, αποχέτευση ,σχολεία και

δρόμοι, είναι ζητήματα που τα περιμένει ένας βαρύς οικονομικά και καιρικά χειμώνας, μαζί με τη νέα λιτότητα που αγκαλιάζει τη τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι διαφωνίες ας βγουν στη κρίση του κόσμου και να μη μένουν σε αδιευκρίνιστους  και υπόγειους κατινισμούς, όσοι μπορούν ας καταλάβουν το τι γίνεται και να αναλάβουν τις ευθύνες των προγραμματικών τους διακηρύξεων. 
Όσοι δεν μπορούν ας πάνε σπίτι , το ίδιο αποτέλεσμα έτσι κι αλλιώς έχουν με την αδιάφορη παρουσία τους.
Από την άλλη και η- μάλλον αποκοιμισμένη- κοινωνία μας ας πάρει τη κατάσταση στα χέρια της ,πιέζοντας σε κάθε κατεύθυνση για να αρθεί το αδιέξοδο των κυβερνώντων.

(για να μην απελπίζεσθε γράφοντας, δεν δημοσιεύω ανώνυμες επιστολές)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …