Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΛΥΜΝΙ φωτίζει τη Λίμνη.


Σε μια εντυπωσιακή από θέμα παρουσίασης οργάνωσης και σκηνικών εκδήλωση, ο χορευτικός όμιλος το ΛΥΜΝΙ, κατάφερε να σημάνει και την αρχή του τουριστικού καλοκαιριού στη Λίμνη.
Πάνω από 50 χορευτές με εναλλασσόμενες παραδοσιακές ενδυμασίες (τις πληρώνουν οι ίδιοι, μη φοβάστε), λιμνιώτισσες νοικοκυρές με σπιτικά εδέσματα και βαρελίσιο κρασί, μας
(ξανά)προσέφεραν μια ιδέα:
Οι συλλογικότητες απελευθερώνουν!

Ο "πατριάρχης" του ομίλου Ανδρέας Παπαγεωργίου "Πέρης" και ο άοκνος Γιώργος Φλώκος, καταφέρνουν εδώ και καιρό, και μάλιστα σε πολύ δύσκολο καιρό για τις πολιτιστικές ομάδες, να συσπειρώνουν ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας, νέους και νέες, βάζοντάς τους στα πλαίσια του πειθαρχημένου, παραδοσιακού χορού.

Επί ένα δίωρο, χοροί από τη Βόρεια Ελλάδα με την ιστορική σύνδεση και τη βοήθεια του Δημήτρη Αποστόλου-ΕΛΥΜΝΙΟΥ, με παραδοσιακά τραγούδια τραγουδισμένα από μέλη του ομίλου και μια εξαιρετική θεατρική-σκηνική παρουσία, σκλάβωσαν γνωστούς και φίλους αλλά και τους επισκέπτες του χωριού μας.
Το τελικό χειροκρότημα η ανταμοιβή τους, ο προβληματισμός το ποιος θα στηρίξει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού-χωρίς να οικειοποιείται πανηγύρια-είναι το ζητούμενο.

Από την εποχή που καλοί έως αμφιλεγόμενοι καλλιτέχνες έπαιρναν τις επιχορηγήσεις "μάτσο τα πεντοχίλιαρα" για τα Ελύμνια, μέχρι τη σημερινή μέρα της φτώχειας και της διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, λίγος καιρός πέρασε.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο άμεσα επωφελούμενος εμπορικός κόσμος της Λίμνης όχι μόνο να αγκαλιάσει τους συλλόγους και τις προσπάθειες των ανθρώπων της περιοχής (Το ΛΥΜΝΙ, Ναυτικός όμιλος Λίμνης, Σκυλλίας κλπ) αλλά να επενδύσει επάνω τους.
Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια θα πει κάποιος , αλλά αν σκεφτόντουσαν έτσι και τα μέλη του ΛΥΜΝΙ, τότε χτες το βράδυ απλά όλοι θα χαζεύαμε τα αστέρια!
Εθελοντισμός λοιπόν, αλληλεγγύη,σεμνή και συνετή οργάνωση.
Στη Λίμνη υπάρχουν οι αποδείξεις ότι τα κάπιταλ κοντρόλ δεν μπορούν να φρενάρουν τη θέληση.
Εγώ με το ΛΥΜΝΙ απλά ξεμπλέκω με ένα Μπράβο τους και τους εύχομαι καλή συνέχεια.
Εσείς; 

βίντεο :φωτογραφίες από την εκδήλωση


2015-07-17 Το ΛΥΜΝΙ χορεύει στη σκάλα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος