Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Το ΛΥΜΝΙ φωτίζει τη Λίμνη.


Σε μια εντυπωσιακή από θέμα παρουσίασης οργάνωσης και σκηνικών εκδήλωση, ο χορευτικός όμιλος το ΛΥΜΝΙ, κατάφερε να σημάνει και την αρχή του τουριστικού καλοκαιριού στη Λίμνη.
Πάνω από 50 χορευτές με εναλλασσόμενες παραδοσιακές ενδυμασίες (τις πληρώνουν οι ίδιοι, μη φοβάστε), λιμνιώτισσες νοικοκυρές με σπιτικά εδέσματα και βαρελίσιο κρασί, μας
(ξανά)προσέφεραν μια ιδέα:
Οι συλλογικότητες απελευθερώνουν!

Ο "πατριάρχης" του ομίλου Ανδρέας Παπαγεωργίου "Πέρης" και ο άοκνος Γιώργος Φλώκος, καταφέρνουν εδώ και καιρό, και μάλιστα σε πολύ δύσκολο καιρό για τις πολιτιστικές ομάδες, να συσπειρώνουν ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας, νέους και νέες, βάζοντάς τους στα πλαίσια του πειθαρχημένου, παραδοσιακού χορού.

Επί ένα δίωρο, χοροί από τη Βόρεια Ελλάδα με την ιστορική σύνδεση και τη βοήθεια του Δημήτρη Αποστόλου-ΕΛΥΜΝΙΟΥ, με παραδοσιακά τραγούδια τραγουδισμένα από μέλη του ομίλου και μια εξαιρετική θεατρική-σκηνική παρουσία, σκλάβωσαν γνωστούς και φίλους αλλά και τους επισκέπτες του χωριού μας.
Το τελικό χειροκρότημα η ανταμοιβή τους, ο προβληματισμός το ποιος θα στηρίξει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού-χωρίς να οικειοποιείται πανηγύρια-είναι το ζητούμενο.

Από την εποχή που καλοί έως αμφιλεγόμενοι καλλιτέχνες έπαιρναν τις επιχορηγήσεις "μάτσο τα πεντοχίλιαρα" για τα Ελύμνια, μέχρι τη σημερινή μέρα της φτώχειας και της διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, λίγος καιρός πέρασε.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο άμεσα επωφελούμενος εμπορικός κόσμος της Λίμνης όχι μόνο να αγκαλιάσει τους συλλόγους και τις προσπάθειες των ανθρώπων της περιοχής (Το ΛΥΜΝΙ, Ναυτικός όμιλος Λίμνης, Σκυλλίας κλπ) αλλά να επενδύσει επάνω τους.
Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια θα πει κάποιος , αλλά αν σκεφτόντουσαν έτσι και τα μέλη του ΛΥΜΝΙ, τότε χτες το βράδυ απλά όλοι θα χαζεύαμε τα αστέρια!
Εθελοντισμός λοιπόν, αλληλεγγύη,σεμνή και συνετή οργάνωση.
Στη Λίμνη υπάρχουν οι αποδείξεις ότι τα κάπιταλ κοντρόλ δεν μπορούν να φρενάρουν τη θέληση.
Εγώ με το ΛΥΜΝΙ απλά ξεμπλέκω με ένα Μπράβο τους και τους εύχομαι καλή συνέχεια.
Εσείς; 

βίντεο :φωτογραφίες από την εκδήλωση


2015-07-17 Το ΛΥΜΝΙ χορεύει στη σκάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.