Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο περιπετειώδης “ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015”

Ο περιπετειώδης “ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015” δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης


          Η Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης ολοκληρώθηκε στη Λίμνη Ευβοίας χωρίς “να ανοίξει μύτη” αλλά ανοίγοντας διάπλατα ψυχές, καρδιές και διατηρώντας, για μια ακόμα φορά,  ψηλά το ιδεώδες της Μαραθώνιας Κολύμβησης, το ήθος και την αγωνιστικότητα των ανθρώπων που την υπηρετούν.
          Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουλίου 2015 διεξήχθη ο πιο δύσκολος από τους 5 Διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού, αφού οι 25 αθλητές και αθλήτριες και τα συνοδά σκάφη αντιπάλεψαν με τρεις
διαφορετικούς καιρούς και ένα γεμάτο βορειοανατολικό πεντάρι, που έκανε την ναυαγοσωστική ομάδα να αποδείξει τον επαγγελματισμό της. Παρά τις αντιξοότητες ανέβηκαν στο τερματισμό-Σκάλα Λίμνης, χωρίς καμία παρέμβαση, 7 αθλητές και αθλήτριες, ενώ οι υπόλοιποι τερμάτισαν ομαδικά. Μετά από 14.5 Χιλιόμετρα και εξουθενωτική κολύμβηση οι Παπαναγιώτου Ηλίας και Σταυρόπουλος Γεώργιος τερμάτισαν μαζί σε 4 ώρες και 10 λεπτά, δίνοντας στον Αγώνα το μήνυμα των ημερών.
          Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Μελά η εκδήλωση των Απονομών. Προηγήθηκε εκτενής αναφορά στα τιμώμενα πρόσωπα της Διοργάνωσης από τον Ιστοριοδίφη κ. Αποστόλου, απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές από τον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης “Ο Ποσειδών” και ειδικά βραβεία από, την εκπροσωπούμενη εδώ και χρόνια στη Διοργάνωση, Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση, στον ίδιο χώρο,  προς όλους τους εμπλεκόμενους στον Αγώνα.
          Την επόμενη ημέρα, 12 Ιουλίου 2015, στην Παραλία της Πόλης διεξήχθησαν μπροστά σε εκατοντάδες κατοίκων και επισκεπτών ο αγώνας 500 Μ. για παιδιά και 5.000 Μ., με νικητές τον Τσώνο Γιώργο από την Ιστιαία και τον Σημαντήρα Νικόλαο (1:8΄18΄΄) από τη Ροδόπολη αντίστοιχα.

          Η ενασχόληση με την Μαραθώνια Κολύμβηση έχει καταστεί από τη Διοργάνωση “ΣΚΥΛΛΙΑΣ” μια πραγματική Ιδέα και τρόπο ζωής και σκέψης, οι οποίες κινητοποιούν και οργανώνουν πλέον πληθώρα ανθρώπων, είτε αθλητικά είτε οργανωτικά. Η φετινή Διοργάνωση έχει πλέον παρέλθει όχι όμως και απήχηση που θα έχει για εκατοντάδες-χιλιάδες εμπλεκόμενους, για τους οποίους ο “ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2016” έχει ήδη ξεκινήσει. Καλό Καλοκαίρι!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …