Επίσκεψη του Βαγγέλη Αποστόλου στη Λίμνη


Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Λίμνη και είχε επαφές με το Δήμαρχο και φορείς της περιοχής του Δήμου.
Στις 11 το πρωί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος στο Δημαρχείο Λίμνης και του εξέθεσε σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο όπως η διοργάνωση ενός κέντρου διακίνησης
αγροτικών,κτηνοτροφικών, δασικών και αλιευτικών προϊόντων στη περιοχή , καθώς και την ανάγκη δημιουργίας σφαγείων.
Ο Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της διάθεσης των αποθεματικών των Δήμων στην υπηρεσία της πατρίδας και επεσήμανε την έγκαιρη ειδοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από τον υπουργό μπήκε το θέμα της επαναφοράς των αρμοδιοτήτων των Λιμενικών ταμείων στους Δήμους και της   αξιοποίησης του δασικού χωριού Παπάδων.

Στο δημαρχείο  τον Υπουργό συνόδευε  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Παζάρα, Δημήτρη Αλεξίου και Δημήτρη Καϊτσιώτη.
Ακολούθως έγινε ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση  στο κτίριο Μελά όπου ο υπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις φορέων σχετικά με προβλήματα της Βόρειας Εύβοιας, γενικά αλλά και ειδικότερα του τομέα του υπουργείου του.

Διατύπωσαν και κατέθεσαν απόψεις εκ μέρους επαγγελματικών οργανώσεων οι Βασίλης Σταθάκης από τους αλιείς, Νίκος Βαλής από τους συνεταιριστές, Κος Νικήτογλου και Γιώργος Μπλουκίδης από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, Ζησίμου από τους κτηνοτρόφους, Δημητράκης από τους δασεργάτες, Θανάσης Μουσουτζάνης, Γιάννης Ψαρρός, Βαγγέλης Ανδριόλας, ο Κος Κεντρής και άλλοι για τους οποίους ο υπουργός υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά θα έχει όχι προτάσεις αλλά αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν.Ο Υπουργός δεσμεύθηκε σε ερώτηση του Βαγγέλη Μαναρίτσα για πληρωμή των έργων που έχουν δρομολογηθεί με μικρή καθυστέρηση, εξαιτίας των οικονομικών συγκυριών.
Σημαντικό στοιχείο για τη συζήτηση απετέλεσε το ότι μόνο η Ελλάδα δεν έχει στους παραγωγικούς τομείς τον τομέα των δασών που τόσο πολύ ενδιαφέρει τη Βόρεια Εύβοια, καθώς και τα ζητήματα της υπεραλίευσης καθώς και της μόλυνσης από τη ΛΑΡΚΟ του Βόρειου Ευβοϊκού.Σχόλια