Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη του Βαγγέλη Αποστόλου στη Λίμνη


Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Λίμνη και είχε επαφές με το Δήμαρχο και φορείς της περιοχής του Δήμου.
Στις 11 το πρωί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος στο Δημαρχείο Λίμνης και του εξέθεσε σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο όπως η διοργάνωση ενός κέντρου διακίνησης
αγροτικών,κτηνοτροφικών, δασικών και αλιευτικών προϊόντων στη περιοχή , καθώς και την ανάγκη δημιουργίας σφαγείων.
Ο Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της διάθεσης των αποθεματικών των Δήμων στην υπηρεσία της πατρίδας και επεσήμανε την έγκαιρη ειδοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από τον υπουργό μπήκε το θέμα της επαναφοράς των αρμοδιοτήτων των Λιμενικών ταμείων στους Δήμους και της   αξιοποίησης του δασικού χωριού Παπάδων.

Στο δημαρχείο  τον Υπουργό συνόδευε  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Παζάρα, Δημήτρη Αλεξίου και Δημήτρη Καϊτσιώτη.
Ακολούθως έγινε ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση  στο κτίριο Μελά όπου ο υπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις φορέων σχετικά με προβλήματα της Βόρειας Εύβοιας, γενικά αλλά και ειδικότερα του τομέα του υπουργείου του.

Διατύπωσαν και κατέθεσαν απόψεις εκ μέρους επαγγελματικών οργανώσεων οι Βασίλης Σταθάκης από τους αλιείς, Νίκος Βαλής από τους συνεταιριστές, Κος Νικήτογλου και Γιώργος Μπλουκίδης από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, Ζησίμου από τους κτηνοτρόφους, Δημητράκης από τους δασεργάτες, Θανάσης Μουσουτζάνης, Γιάννης Ψαρρός, Βαγγέλης Ανδριόλας, ο Κος Κεντρής και άλλοι για τους οποίους ο υπουργός υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά θα έχει όχι προτάσεις αλλά αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν.Ο Υπουργός δεσμεύθηκε σε ερώτηση του Βαγγέλη Μαναρίτσα για πληρωμή των έργων που έχουν δρομολογηθεί με μικρή καθυστέρηση, εξαιτίας των οικονομικών συγκυριών.
Σημαντικό στοιχείο για τη συζήτηση απετέλεσε το ότι μόνο η Ελλάδα δεν έχει στους παραγωγικούς τομείς τον τομέα των δασών που τόσο πολύ ενδιαφέρει τη Βόρεια Εύβοια, καθώς και τα ζητήματα της υπεραλίευσης καθώς και της μόλυνσης από τη ΛΑΡΚΟ του Βόρειου Ευβοϊκού.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …