Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρίτη 14 και Πέμπτη 16/4 δυο ομιλίες για μαθησιακές δυσκολίες και επικοινωνία.

Το Γυμνάσιο Λίμνης σε συνεργασία με την  παιδοψυχολόγο Παναγιώτα Παντελίδη και το λογοπεδικό Κωνσταντίνο Νίκου, διοργανώνουν δύο ομιλίες για τα θέματα των μαθησιακών δυσκολιών και της Δυσλεξίας την Τρίτη 14/4  και την σωστή επικοινωνία την Πέμπτη16/4 στο ΕΛΥΜΝΙΟ στις 19 μμ.
Αναλυτικά οι προσκλήσεις για τα θέματα και τις ώρες των εκδηλώσεων:


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΜΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΙΜΝΗΣ
(ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ)


 Τρίτη 14/04/2015 

και ώρα 19.00 - 21.00 στον χώρο του Κινηματοθεάτρου «ΕΛΥΜΝΙΟΝ».
 Η ομιλία είναι ανοιχτή σε γονείς και εκπαιδευτικούς, παιδιών όλων των βαθμίδων, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το θέμα της Ομιλίας μας είναι:

«ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ»
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
  
Εισηγήτρια: Παντελίδη Παναγιώτα
MSc Παιδοψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος – Ειδική Παιδαγωγός

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Νίκου, Λογοπεδικός

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
για ΓΟΝΕΙΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

«Δεν κάθεται να διαβάσει τα μαθήματά του/της ή/και αργεί πολύ να τα τελειώσει!», «Δεν συγκεντρώνεται!», «Δεν θυμάται αυτά που διαβάζει!», «Του/της μιλάω και δε μ’ ακούει!», «Στο σχολείο χτυπάει τα άλλα παιδάκια ή/και ουρλιάζει!», «Δεν μιλάει πολύ καθαρά, αλλά είναι μικρός/ή ακόμα!»
 
Αυτές και άλλες πολλές είναι μερικές από τις συνήθεις παρατηρήσεις, που κάνουν αρκετά συχνά, πολλοί γονείς!
Ο όρος Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία, αν και χρησιμοποιείται συχνά, έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση ως προς τα κριτήρια διάγνωσής του. Λίγοι είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, που μπορούν να διακρίνουν αν το παιδί τους παρουσιάζει χαμηλή σχολική επίδοση ή αν χρήζει περαιτέρω αξιολόγησης και παρέμβασης Μαθησιακών Δυσκολιών.

H εισηγήτρια κα Παντελίδη Παναγιώτα θα μας μιλήσει για τα εξής:
1.    Τι είναι οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (ΕΜΔ), τι είναι η Δυσλεξία και πώς διαχωρίζονται από την χαμηλή σχολική επίδοση.
2.    Ποια είναι τα «σημεία» που χρειάζονται προσοχή, ώστε να εκτιμηθεί από έναν γονιό/εκπαιδευτικό αν το παιδί χρειάζεται την βοήθεια του ειδικού.
3.    Απλές τεχνικές οργάνωσης χρόνου, σωστού προγραμματισμού και τεχνικές διαβάσματος, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στο σχολείο.
Ο εισηγητής κος Κωνσταντίνος Νίκου θα μας μιλήσει για τα εξής:
1.    Μαθησιακές Δυσκολίες και συσχετισμός με την καθυστέρηση Ομιλίας στην προσχολική ηλικία.
2.    Η αδυναμία ακουστικής και οπτικής αντίληψης των φθόγγων και το αντίκτυπο στον γραπτό λόγο.
3.    Ο ρόλος του γονιού στην διάγνωση.


 Πέμπτη, 16/04/2015 

και ώρα 19.00 - 21.00 στον χώρο του Κινηματοθεάτρου «ΕΛΥΜΝΙΟΝ».  Η ομιλία είναι ανοιχτή σε γονείς και εκπαιδευτικούς, παιδιών όλων των βαθμίδων, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το θέμα της Ομιλίας μας είναι:
«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Να Μιλάς και ν’ Ακούς»
Τεχνικές Σωστής Επικοινωνίας και Αντιμετώπισης 
Συγκρούσεων

Εισηγήτρια: Παντελίδη Παναγιώτα
MSc Παιδοψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος – Ειδική Παιδαγωγός

«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Να Μιλάς και ν’ Ακούς»
Τεχνικές Σωστής Επικοινωνίας και Αντιμετώπισης 
Συγκρούσεων
«Γιατί πολλές φορές μιλάω και δεν μ’ ακούνε; Γιατί πρέπει να φωνάξω για ν’ ακουστώ; Γιατί πρέπει να πω εκατό φορές κάτι, ώστε να μ’ ακούσει το παιδί μου; Πώς μπορώ να λύσω ένα πρόβλημα με το παιδί μου, με τον σύντροφό μου, με τον συνεργάτη μου ή με οποιονδήποτε άλλον, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα; Πώς διαχειρίζομαι τις συγκρούσεις στην οικογένεια μου ή γύρω μου; Πώς θα επικοινωνήσω στο παιδί μου αυτό που θέλω, χωρίς να θυμώσει μαζί μου; Πώς μπορώ να λύσω ένα πρόβλημα με το παιδί μου ή με τον σύντροφό μου, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα και όχι εγωισμός και φωνές;»
 
Σε αυτή μας την συνάντηση, θα συζητηθεί το θέμα της επικοινωνίας με τα παιδιά μας, με τον/την σύντροφό μας και με τους γύρω μας. Όλα τα παραπάνω και άλλα περισσότερα, είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στην Ομιλία και θα δοθούν Τεχνικές Σωστής Επικοινωνίας και Επίλυσης Συγκρούσεων. Γιατί η Επικοινωνία με τους γύρω μας είναι κάτι που μαθαίνεται από μικρή ηλικία, άρα αν θέλουμε μπορούμε να την αλλάξουμε.


Εισηγήτρια : Παντελίδη Παναγιώτα
MSc Παιδοψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος - Ειδική Παιδαγωγός

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …