Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Κατάθεση στεφάνων και σχολικός εορτασμός της 25ης Μάρτη


Με τον παραδοσιακό τρόπο για άλλη μια φορά, το ΕΛΥΜΝΙΟ φιλοξένησε τη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου.
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Λίμνης με τη φροντίδα της φιλολόγου Σοφίας Τζουτζά παρουσίασαν μια σειρά από ποιήματα και τραγούδια  σχετικά με την επέτειο του '21.
Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Γεωργία Λάττα παρουσιάζοντας
αποσπάσματα από την εγκύκλιο του νέου Υπουργού Παιδείας Αρειστείδη Μπαλτά , σχετικά με την επανάσταση του 21 :

...Όταν εκείνοι που εκπροσωπούν τον θεσμό του σχολείου, δάσκαλοι, καθηγητές, ακόμη και ο Υπουργός Παιδείας, απευθύνονται σε σας με την ευκαιρία της επετείου της μεγάλης ελληνικής επανάστασης, αισθάνονται ίσως μεγαλύτερη ανασφάλεια από εκείνη που αισθάνεστε εσείς όταν σηκώνεστε για μάθημα στον πίνακα. Γιατί τέτοιοι εορτασμοί είναι συχνά δίκοπο μαχαίρι: από τη μια πλευρά, αποδίδουν την οφειλόμενη μνήμη και τιμή στο γεγονός, από την άλλη, όμως, κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν σε «πανηγυρικό», που συχνά αποξηραίνει το καθοριστικό ιστορικό συμβάν. Και είναι κρίμα, η μνημόνευση της δικής μας επανάστασης που κλόνισε συθέμελα καθεστώτα, ιεραρχίες, αυτοκρατορίες και συνειδήσεις, να καταλήγει ρουτίνα, και να φέρνει πλήξη σε νέους ανθρώπους....(αναλυτικά εδώ)

Στη γιορτή σημαντική παρουσία είχαν η σχολική χορωδία και τα τραγούδια με τον τελειόφοιτο Δημήτρη Χρυσόπαιδο να αποσπά το θερμό χειροκρότημα των συμμαθητών του. Επίσης εντυπωσίασε η  τεχνολογική πρόοδος της εκδήλωσης με βίντεο, ηχητικά και μικροφωνικές εγκαταστάσεις που επιμελήθηκαν οι μαθητές του σχολείου.φωτογραφίες της ημέραςΒίντεο από την εκδήλωσηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.