Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ, ΑΥΡΙΟ: ΚΤΙΡΙΟ ΜΕΛΑ -ΛΙΜΝΗ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ "ΣΚΥΛΛΙΑ 2015"! 
 «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
11-12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ελύμνια 2015» υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, την Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015», στη Λίμνη Ευβοίας, το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Ιουλίου 2015, «τιμής ένεκεν» στον πρώτο
επιβεβαιωμένο κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νικηφόρα ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τον κύριο Υπερμαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα:
5ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2015
14.500 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)
(Σάββατο 11 Ιουλίου 2015)
Επιπρόσθετα, προσβλέποντας στη διάδοση του ιδεώδους της Σκυλίϊας-Μαραθώνιας Κολύμβησης, αθλοθετεί και τους κολυμβητικούς αγώνες αντοχής:
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»  500 μ. (9-16 χρονών*)
««ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»  5.000 μ. (ανοικτή κατηγορία από 16 χρονών*)   
(Κυριακή 12 Ιουλίου 2015)
Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανακήρυξή του ως περιοχής μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.
Παράλληλα, το Δ.Σ. του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», συνεπές στην πρόθεσή του να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή ναυτικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, αποφασίζει να προσδώσει και πρόσθετη επωνυμία στον κύριο Κολυμβητικό Υπερμαραθώνιο του φετινού καλοκαιριού ως:


«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»
5ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2015
ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ-ΛΙΜΝΙΩΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
                                         
«Λιμνιώτες ναύτες του ιστορικού θωρηκτού Γ. ΑΒΕΡΩΦ του στόλου μας φωτογραφίζονται στο Ελληνικό φωτογραφείο ΙΡΙΣ στο Πέραν της Κωνσταντινουπόλεως. (Όρθιοι από αριστερά: Δ. Αργυρόπαις, Μ. Τσαντίλης, Ε. Κυβερνήτης - Καθήμενοι από αριστερά: Κ. Ζανιάκος, Γ. Βρυσιώτης)». 
ΤΣΙΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πληροφορίες για τη συμμετοχή σας, τους Κανονισμούς των Αγώνων, το Ιστορικό Πλαίσιο, καταλύματα, πρόσβαση και τυχόν άλλες απορίες, δείτε:  https://sites.google.com/site/skylliaslimn, skylliaslimni@gmail.com. Υπεύθυνος της Διοργάνωσης ορίζεται το μέλος του Δ.Σ. Παλάντζας Γιάννης (e-mail: ipalantzas@yahoo.gr-Τηλ.: 6946536694).
                                     ΤΟ Δ.Σ. του ΟμίλουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.