Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

επιστολή του Δημήτρη Αλεξίου


ΦΙΛΟΙ   ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  

     Με αυτήν  την επιστολή θέλω να επικοινωνήσω λίγο  πριν τις κρισιμότερες εκλογές της σύγχρονης  Ιστορίας μας  και να  ζητήσω από εσάς  υπερψήφιση του ψηφοδελτίου που συμμετέχω αλλά και προσωπική στήριξη,  ώστε την επομένη της 25ης Ιανουαρίου να σχηματιστεί μια ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  που θα εφαρμόσει  το πρόγραμμα του. 
    Είναι το πρόγραμμα σωτηρίας  του λαού και ο οδικός χάρτης  ανασυγκρότηση της χώρας
από το μηδέν, μετά την  καταστροφή που προκάλεσαν οι συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις της υποτέλειας ,της διαπλοκής ,της διαφθοράς και της κομπίνας που δεν άφησαν τίποτα όρθιο και αμόλυντο. 
   Φίλοι συμπατριώτες, είμαι  ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ο άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του  στον τόπο μας υπηρετώντας την Δημόσια Ελληνική Εκπαίδευση.
   Ζω μαζί σας, δίπλα σας, με ξέρετε και σας ξέρω.  Δραστηριοποιήθηκα στα μικρά ή μεγάλα  προβλήματα που κατά καιρούς απασχόλησαν τον τόπο μας. Με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στην αντίθετη άποψη.
  Δεν ένιωσα ποτέ φυγάς από τα προβλήματα της κοινωνίας της περιοχής μας. 
   Γνωρίζω τα προβλήματα  που αντιμετωπίζετε, είναι και δικά μου προβλήματα.. Με πολλούς από εσάς  συναντηθήκαμε στα μαθητικά μας χρόνια . Συναντηθήκαμε στην εργασία  σαν συνάδελφοι . Βρεθήκαμε σαν γονείς με δάσκαλο να συζητάμε για τη πρόοδο των παιδιών μας. Συναντηθήκαμε  μέσα σε συλλογικότητες υπερασπιζόμενοι τις ιδέες μας.
    Αναπτύξαμε σχέσεις  φιλίας, αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης.
   Σαν δάσκαλος  και άνθρωπος  αποκαλύφθηκα μπροστά στους μαθητές μου στη προσπάθεια   μεταλαμπάδευσης   της επιστημονικής γνώσης.. Είμαι ένας από εσάς, της διπλανής πόρτας. 
  Πολλά και διάφορα μπορεί να ενώνουν ή να χωρίζουν ανθρώπους σε έναν μικρό τόπο. 
    Στην πρόσφατη ιστορία της χώρας και του τόπου, με πολλούς από εσάς βαδίσαμε διαφορετικούς πολιτικούς  δρόμους  τους οποίους και πορευθήκαμε από πίστη σε ιδέες και ουμανιστικά οράματα, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
     Συγκλονίζουν  ακόμη  λέξεις  και συνθήματα όπως :  Δημοκρατία –Λαϊκή Κυριαρχία –Εθνική Κυριαρχία  -Κοινωνική Απελευθέρωση
      Το έφερε έτσι η κατάσταση ώστε σήμερα όλα αυτά  τα αυτονόητα να είναι ζητούμενα.
     Δεν θεωρώ κανέναν από εμάς υπεύθυνο για την τεράστια δυστυχία που βιώνουμε ως Λαός. Οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που οδήγησαν  τη χώρα στη καταστροφή εκμεταλλευόμενοι την ανοχή μας ,το συναίσθημα και την μέχρι «χωρίς όρια ανάθεση»  να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.
Δεν πρέπει να νοιώθουμε ενοχές.
   Είναι ώρα της στράτευσης. Μιας στράτευσης των πολλών απέναντι στους λίγους, σε αυτούς που μας στέρησαν τόσα πολλά και κατέστρεψαν τα όνειρα των παιδιών μας.

   Σε ότι αφορά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω πως θα ανταποκριθώ στη τιμή που θα μου κάνετε.
Δώστε δύναμη  στο ΣΥΡΙΖΑ να τα αλλάξουμε όλα. Να φτιάξουμε τη χώρα μας από την αρχή με ισονομία, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη. Δώστε μας δύναμη να γυρίσουμε σελίδα και να γράψουμε το βιβλίο της σύγχρονης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας ελεύθερης, περήφανης με το λαό Κυρίαρχο και με αξιοπρέπεια.
      Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η αριστερά έρχεται ως κοινωνική πλειοψηφία για να ανασυγκροτήσει τη καθημαγμένη χώρα μας. Δώστε με τη ψήφο σας Ισχυρή Λαϊκή εντολή . Ζητώ τη στήριξή σας.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

Υπ. Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ  στην Εύβοια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …