Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

επιστολή του Δημήτρη Αλεξίου


ΦΙΛΟΙ   ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  

     Με αυτήν  την επιστολή θέλω να επικοινωνήσω λίγο  πριν τις κρισιμότερες εκλογές της σύγχρονης  Ιστορίας μας  και να  ζητήσω από εσάς  υπερψήφιση του ψηφοδελτίου που συμμετέχω αλλά και προσωπική στήριξη,  ώστε την επομένη της 25ης Ιανουαρίου να σχηματιστεί μια ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  που θα εφαρμόσει  το πρόγραμμα του. 
    Είναι το πρόγραμμα σωτηρίας  του λαού και ο οδικός χάρτης  ανασυγκρότηση της χώρας
από το μηδέν, μετά την  καταστροφή που προκάλεσαν οι συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις της υποτέλειας ,της διαπλοκής ,της διαφθοράς και της κομπίνας που δεν άφησαν τίποτα όρθιο και αμόλυντο. 
   Φίλοι συμπατριώτες, είμαι  ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ο άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του  στον τόπο μας υπηρετώντας την Δημόσια Ελληνική Εκπαίδευση.
   Ζω μαζί σας, δίπλα σας, με ξέρετε και σας ξέρω.  Δραστηριοποιήθηκα στα μικρά ή μεγάλα  προβλήματα που κατά καιρούς απασχόλησαν τον τόπο μας. Με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στην αντίθετη άποψη.
  Δεν ένιωσα ποτέ φυγάς από τα προβλήματα της κοινωνίας της περιοχής μας. 
   Γνωρίζω τα προβλήματα  που αντιμετωπίζετε, είναι και δικά μου προβλήματα.. Με πολλούς από εσάς  συναντηθήκαμε στα μαθητικά μας χρόνια . Συναντηθήκαμε στην εργασία  σαν συνάδελφοι . Βρεθήκαμε σαν γονείς με δάσκαλο να συζητάμε για τη πρόοδο των παιδιών μας. Συναντηθήκαμε  μέσα σε συλλογικότητες υπερασπιζόμενοι τις ιδέες μας.
    Αναπτύξαμε σχέσεις  φιλίας, αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης.
   Σαν δάσκαλος  και άνθρωπος  αποκαλύφθηκα μπροστά στους μαθητές μου στη προσπάθεια   μεταλαμπάδευσης   της επιστημονικής γνώσης.. Είμαι ένας από εσάς, της διπλανής πόρτας. 
  Πολλά και διάφορα μπορεί να ενώνουν ή να χωρίζουν ανθρώπους σε έναν μικρό τόπο. 
    Στην πρόσφατη ιστορία της χώρας και του τόπου, με πολλούς από εσάς βαδίσαμε διαφορετικούς πολιτικούς  δρόμους  τους οποίους και πορευθήκαμε από πίστη σε ιδέες και ουμανιστικά οράματα, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
     Συγκλονίζουν  ακόμη  λέξεις  και συνθήματα όπως :  Δημοκρατία –Λαϊκή Κυριαρχία –Εθνική Κυριαρχία  -Κοινωνική Απελευθέρωση
      Το έφερε έτσι η κατάσταση ώστε σήμερα όλα αυτά  τα αυτονόητα να είναι ζητούμενα.
     Δεν θεωρώ κανέναν από εμάς υπεύθυνο για την τεράστια δυστυχία που βιώνουμε ως Λαός. Οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που οδήγησαν  τη χώρα στη καταστροφή εκμεταλλευόμενοι την ανοχή μας ,το συναίσθημα και την μέχρι «χωρίς όρια ανάθεση»  να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.
Δεν πρέπει να νοιώθουμε ενοχές.
   Είναι ώρα της στράτευσης. Μιας στράτευσης των πολλών απέναντι στους λίγους, σε αυτούς που μας στέρησαν τόσα πολλά και κατέστρεψαν τα όνειρα των παιδιών μας.

   Σε ότι αφορά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω πως θα ανταποκριθώ στη τιμή που θα μου κάνετε.
Δώστε δύναμη  στο ΣΥΡΙΖΑ να τα αλλάξουμε όλα. Να φτιάξουμε τη χώρα μας από την αρχή με ισονομία, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη. Δώστε μας δύναμη να γυρίσουμε σελίδα και να γράψουμε το βιβλίο της σύγχρονης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας ελεύθερης, περήφανης με το λαό Κυρίαρχο και με αξιοπρέπεια.
      Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η αριστερά έρχεται ως κοινωνική πλειοψηφία για να ανασυγκροτήσει τη καθημαγμένη χώρα μας. Δώστε με τη ψήφο σας Ισχυρή Λαϊκή εντολή . Ζητώ τη στήριξή σας.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

Υπ. Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ  στην Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.