Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Λιμνιώτης Δημήτρης Αλεξίου προτείνεται υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Στη πρόταση για υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Εύβοια, διακρίνουμε το Δημήτρη Αλεξίου, Διευθυντή στο ΓΕΛ Μαντουδίου και επί σειρά ετών στέλεχος της αριστεράς και των αγώνων της; στη περιοχή μας.Φυσικά και τα Λιμνιώτικα επικροτούν τη πρόταση για το φίλο , σύντροφο και συνάδελφο αγωνιστή και του εύχονται τα καλύτερα, με την ανατρεπτική κυβέρνηση της Αριστεράς από τις 25 Γενάρη.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής  επιτροπής  Εύβοιας  του  ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

  
Η  Νομαρχιακή  επιτροπή  Εύβοιας  του  ΣΥΡΙΖΑ -μετά  από  προηγούμενη  διαβούλευση  με  τις οργανώσεις  μελών  του  ΣΥΡΙΖΑ  της  Εύβοιας- στην  σημερινή  της  συνεδρίαση  αφού  εξέτασε  ολες  τις  υποψηφιότητες  για  βουλευτές  στις  επερχόμενες  εκλογές που   είχαν  εκδηλωθεί  για  την  Εύβοια  και  θέλοντας  να  φτιαχτούν  ψηφοδέλτια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωστά και με απήχηση στην κοινωνία, με αγωνιστές που εργάστηκαν μαζί μας ή παράλληλα, για την ανατροπή του μνημονίου, ανθρώπους γνωστούς από την δράση τους στην κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που θέλουν να προσθέσουν και προσφέρουν με την συμμετοχή τους στην εκλογική νίκη και την ανατροπή με φιλοδοξία, αλλά χωρίς ιδιοτέλεια  κατέληξε  στην  παρακάτω  πρόταση  ,σύμφωνα  και  με  την  γεωγραφική  και  πληθυσμιακή  δομή  της  Εύβοιας   για  τους/τις  16 υποψήφιους/φιες  που  θα σταλούν  προς  την κεντρική  επιτροπή  ψηφοδελτίων  του  ΣΥΡΙΖΑ και  θα  ακολουθηθεί   συγκεκριμένη  διαδικασία  που  διαφυλάσσει  την  δημοκρατικότητα  της  τελικής  απόφασης παίρνοντας  υπ όψιν  ολες τις απαραίτητες  πολιτικές  παραμέτρους  :
                       
                       (με    αλφαβητική σειρά και ανα  περιοχή)  

1)      Ακριώτης  Γιώργος  (Κεντρική  Εύβοια)
2)      Αλεξίου  Δημήτρης   (Βόρεια  Εύβοια)
3)      Αποστόλου  Βαγγέλης  (Κεντρική  Εύβοια)
4)      Βαρδαρός  Σταμάτης  (Κεντρική  Εύβοια)
5)      Γέραλης  Αναστάσιος  (Νότια  Εύβοια)
6)      Γεωργακόπουλος  Δημήτρης  (Κεντρική  Εύβοια)
7)      Καλιανέζος  Ανδρέας  (Βόρεια  Εύβοια)
8)      Καράπα  Αγγελική  (Νότα  Εύβοια)
9)      Κορατζάνης  Γεώργιος  (Νότια  Εύβοια)
10)   Λιβανίου  Ζωή   (Κεντρική  Εύβοια)
11)   Μπερμπάτης  Παναγιώτης   (Νότια   Εύβοια)
12)   Νίκα  Χαρά  (Κεντρική  Εύβοια)
13)   Παππάς  Κώστας  (Κεντρική  Εύβοια)
14)   Σιόλιας  Νίκος  (Κεντρική  Εύβοια)
15)   Τήνιος  Ιωάννης  (Κεντρική  Εύβοια)
16)    Φωκάς  Δημήτρης (Κεντρική  Εύβοια)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …