Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

η Κατάληψη στο Λύκειο
Συμμετέχοντας στο πανελλαδικό κύμα των καταλήψεων στα δημόσια σχολεία, οι μαθητές του Λυκείου Λίμνης κατέλαβαν σήμερα 4/11 το πρωί και το δικό μας σχολείο.
Με τα προβλήματα του σχολείου που έχουν να κάνουν με την υποχρηματοδότηση , την απουσία καθηγητών Πληροφορικής και Αγγλικών από την αρχή της χρονιάς και
χωρίς κανένα ορίζοντα του πότε θα έρθουν , την αναγκαστική σύμπτυξη τμημάτων και την απειλή της περίφημης αλλά  άφαντης για τη Α-Β Λυκείου τράπεζας θεμάτων, δε θέλει και πολύ να βρεθούν οι λόγοι.
Η Δημόσια εκπαίδευση βιώνει τις χειρότερες εποχές της, η υπόλοιπη τοπική κοινωνία μοιάζει αδιάφορη ή συμβιβασμένη και τα παιδιά με ορμή αλλά και ανοργανωσιά υπενθυμίζουν και ζητούν τη προσοχή μας.
Άραγε το ότι τα επαρχιωτάκια μας δεν διδάσκονται βασικά μαθήματα, βολεύει τους "λομβέρδους" αυτού του τόπου , ενώ οι καταλήψεις τους ξεβολεύουν; Μπορούν όλοι οι γονείς να αναθέσουν την παιδεία της εντατικοποίησης και των εξετάσεων, στα φροντιστήρια ή στα ιδιαίτερα;Ή ακόμα νομίζει κανείς επειδή οι μοναχικές καταλήψεις των κορυφών της Λίμνης δεν λύνουν τα προβλήματα, τα προβλήματα τελικά δεν πρέπει να λύνονται;
ΠΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.