Επέτειος μνήμης για τη 17η Νοέμβρη 1973 (φωτ.-βίντεο)


Με σεβασμό στην Ιστορία γιορτάστηκε από τα σχολεία της Λίμνης η Επέτειος του Πολυτεχνείου και το 2014.Στο ΕΛΥΜΝΙΟ, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λίμνης, τίμησαν την επέτειο με χρονικό,τραγούδια από τη Χορωδία και το Δημήτρη Χρυσόπαιδα ,  ποιήματα και προβολή βίντεο.
Στην εισαγωγική της ομιλία η καθηγήτρια Νίκη Ρουκά επεσήμανε τα εξής:

41 χρόνια μετά την εξέγερση κατά του δικτατορικού καθεστώτος του Παπαδόπουλου, καλούμαστε σήμερα να τιμήσουμε τον αγώνα και τη θυσία της νεολαίας για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Τιμούμε το πνεύμα της αντίστασης που εξέφρασαν τότε το Πολυτεχνείο και η Νομική Σχολή. Ο λαός ξεθάρρεψε και συμπαραστάθηκε στους φοιτητές, βγήκε στους δρόμους και μετά από έξι χρόνια φόβου το σύνθημα που αντηχούσε στο στόμα της νεολαίας και γύρω από τους δρόμους του Πολυτεχνείου ήταν «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Το σύνθημα αυτό κρατά σταθερά την ίδια δυναμική, είναι το ίδιο επίκαιρο και είναι το ζητούμενο. Κάθε χρόνο μας θυμίζει το χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας και το μέλλον τους, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο της σκληρής λιτότητας των μνημονίων, της ανεργίας, του φόβου, της ανασφάλειας, της ανάδυσης φασιστικών – ναζιστικών ιδεών, της διάλυσης του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

41 χρόνια μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά δυστυχώς παραμένουν ίδια όσο ψωμί, όση παιδεία και όση ελευθερία κι αν αποκτήσαμε.Αρετή και Ειρήνη: της αγάπης αίματα

Σχόλια