Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Λίμνης τιμούν την Λίμνη του ΄40.

Αφιερωμένη στη μεγαλύτερη Ελληνίδα αντιστασιακή της Γερμανικής Κατοχής, Λέλα Καραγιάννη, η οποία γεννήθηκε στη Λίμνη, και στα Λιμνιώτικα πληρώματα του θρυλικού Θωρηκτού «Αβέρωφ», ήταν η Σχολική Εορτή της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 από το Γυμνάσιο και Λύκειο Λίμνης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Κινηματοθέατρου «Ελύμνιον», παρουσία των εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Προέδρου της «Ένωσης των Απανταχού Ελυμνίων» κ. Μπελλάρα-Βλαχάκη.

Την επιμέλεια της Γιορτής είχαν οι Καθηγήτριες κ. Σουλιώτη και κ. Δαλδά. Προηγήθηκε η παράδοση της Σημαίας στους σημαιοφόρους των Σχολείων, η απονομή των αριστείων και βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές/τριες, η ειδική απονομή προς τη μαθήτρια Δήμου Άρτεμη και Παναγιώτου Γεώργιο για τις εξαιρετικές αθλητικές τους διακρίσεις, και η παράδοση των χρηματικών επάθλων της «Ένωσης Ελυμνίων». Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προβολή ημίωρου ντοκυμαντέρ για την Λέλα Καραγιάννη και κινηματογραφικού αφιερώματος για τη δράση του θωρηκτού «Αβέρωφ»

Ακολούθησε, υπό βροχή, η κατάθεση των στεφανιών, τα οποία παραδοσιακά επιμελούνται οι ίδιοι οι μαθητές και μαθήτριές μας, στα Ηρώα της παραλιακής οδού.
Τα παιδιά μας είναι άξια συγχαρητηρίων για τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έφεραν σε πέρας και μάλιστα «υπό αντίξοες συνθήκες». 
Ευχαριστούμε τον Κο Ηλία Πετρίδη για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.