Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

12 χρόνια φυλακή...

ΠΒ
Με ένα εντυπωσιακό βιβλίο της, το 12 χρόνια φυλακή, μας ήρθε στη Λίμνη η Νέλλυ Ψαρρού, παράλληλα με τη προβολή των "Σταγώνων" στο ΕΛΥΜΝΙΟ.
Αναφέροντας τις δοκιμασίες της σχολικής της ηλικίας, περνά σε μια αναφορά της ελληνικής ιστορίας από το 1821 ως σήμερα, απομυθοποιεί το Ελληνικό Πανεπιστήμιο με την εμπειρία της σαν πανεπιστημιακός για αρκετά χρόνια, και προτείνει μια άλλη στάση ζωής.
Εάν αντιμετωπίσω το περιεχόμενο σαν γονιός θα τη μάλωνα, αν το δω σαν μέσος
εκπαιδευτικός θα την απέβαλα από όλα τα σχολεία, αν το δω πολιτικά θα ένοιωθα συντηρητικός.
Όμως το σίγουρο είναι ότι το διάβασα με μιας και μέσα μου ξύπνησαν  μνήμες συζητήσεων για όλα τα κακά της εκπαίδευσης, της οικογένειας και του κράτους. Ιδιατερατζήδες μπλέκουν με την αυταρχική αγωγή, η ιστορία των βιαστών της Ελλάδας επικρατεί της πραγματικότητας και τα πανεπιστήμια αναπαράγουν το καπιταλιστικό όνειρο για καρεκλοκένταυρους καθηγητές τους.
Η οργή της Νέλλης είναι τα βιώματα ολονών μας, μαζεμένα και εκρηκτικά δοσμένα.Με θράσος και θάρρος -συγγραφική αδεία- περιγράφει , καταγγέλλει ,προτείνει και ουσιαστικά ζητά τη λύση μέσα από μια κοινωνική εξέγερση.
Πιθανά ο λόγος της να τη στερήσει από κάποιους συμμάχους που αδικεί.Όμως δεν φαίνεται στο κείμενό της διάθεση ...επιείκειας.
Ένα βιβλίο λοιπόν που δεν κάνει για νανούρισμα, που πολλοί όταν θα το διαβάσουν θα ενισχύσουν την αϋπνία τους, αλλά οι συνειδητοί αναγνώστες  θα βρουν κομμάτια από τη ζωή τους.
Καλή συνέχεια Νέλλυ!


Πληροφορίες για τη Νέλλυ Ψαρρού στη σελίδα της:

για το βιβλίο ενημέρωση  πληροφορίες: 
6973404035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.