Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

οι Σταγώνες στη Λίμνη

άρεσε στους θεατές στο ΕΛΥΜΝΙΟ το ντοκιμαντέρ της Νέλλυς Ψαρρού
Σε μια σημαντική εκδήλωση για το Λιμνιώτικο κοινό, η Δημοσιογράφος Νέλλυ Ψαρρού παρουσίασε το ντοκιμαντέρ Σταγώνες, το οποίο πραγματεύεται την ιδιωτικοποίηση του νερού και τον αγώνα των Ελλήνων για να διατηρήσουν το νεράκι τους.
στην εκδήλωση έγινε προβολή της ταινίας , η δημιουργός μας περιέγραψε τον δικό της αγώνα για το
γύρισμα της ταινίας, έξω από τα  στεγανά των ελεγχόμενων ΜΜΕ.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην οποία παρενέβει και ο Δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης.
ο Γιάννης Ψαρρός παρακολουθεί με ενδιαφέρον και περηφάνεια τη κόρη του στην εκδήλωση μαζί με τον Αντώνη Μπάρετ

Η Νέλλυ Ψαρρού , κόρη του συνδημότη μας Γιάννη Ψαρρού, ανέπτυξε τις απόψεις της για τον αγώνα ομάδων ανθρώπων ενάντια στις καταχρήσεις της εξουσίας, μίλησε για το νέο της βιβλίο 12 χρόνια φυλακή , σχετικό με την ελληνική εκπαίδευση και εισέπραξε τελικά ένα ζεστό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους για την υψηλή ποιότητα και το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ της.
Η ταινία απλή πειστική και διεισδυτική, μας εισάγει στις μεθόδους των πολυεθνικών για να ιδιωτικοποιήσουν το πόσιμο νερό  ή να το καταστρέψουν αδιαφορώντας για το ποιός το πίνει.
η Νέλλυ Ψαρρού προλογίζει την εκδήλωση
Επίσης εστιάζει στον αγώνα απλών ανθρώπων και κοινωνιών της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν τις απειλές ενάντια στην ίδια τους την επιβίωση καθώς και τον κυβερνητικό ρόλο.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται ελεύθερα στο youtube και μπορείτε να τη δείτε και να το διαδώσετε. Αξίζει το κόπο και μόνο για να πάρουμε παραδείγματα από το τι θα μας συμβεί και το ...φάρμακο να το αντιμετωπίσουμε.
ΠΒαναλυτικά για το έργο και τη δράση της Νέλλυς θα βρείτε στην ιστοσελίδα της  εδώ:
www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=57

φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …