Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η Λίμνη χωρίς βαρβάρους


Ο μήνας που θρέφει τους έντεκα ξαναπέρασε.Σύντομα πολλοί θα τον πεθυμήσουν μιας και τα έσοδα ήταν πιο "κουτσουρεμένα" , μιας και η νοοτροπία του "δεν έχω να ξοδέψω όσο άλλοτε" πέρασε στο πετσί του τουρισμού μας.
Ο τουρισμός της Λίμνης, κατά κανόνα ελληνικός, την αγαπά τη διαφημίζει και τη τιμάει.
Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις που ζωγραφίζουν το τοπίο.
Η σακούλα έστεκε για 2-3 μέρες στο Κοχύλι, στην αρχή του καλοκαιριού.Κρεμασμένη στο αλμυρίκι
από κάποιον που βαρέθηκε να πάει μέχρι το κάδο 20 μέτρα δίπλα, ή να τη πάρει στο αυτοκίνητό του να τη πετάξει στα σκουπίδια στο ξενοδοχείο του.Αυτονόητο έ; αμ πως!
Είπα να την αφήσω εκεί αλλά ντράπηκα.Σιγά μη γίνω σκουπιδιάρης των απροσάρμοστων έλεγε το ένα χέρι, για την ομορφιά του τόπου μου έλεγε το άλλο.Τη πήρα τελικά και τη πέταξα.
Η φωτογραφία δείχνει τη νοοτροπία.Τη παιδεία, τον πολιτισμό, τον τρόπο της ζωής μας.
Τουρίστας να'ναι κι ότι να'ναι.Γύρω μας βλέπουμε τα ποντικοκούραδα της επέλασης του καλοκαιριού.Από λίγους που ψηφίζουν, σπουδάζουν, δουλεύουν, ταξιδεύουν στην Λίμνη που υποστηρίζουν και αγαπάνε.
Όμως όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι έτσι.Τα σημάδια βρίσκονται παντού σαν μικρές πληγές σε ένα κράτος που χαροπαλεύει.Η αντίδραση των πολιτισμένων υποτονική, μπρος τη χρηματική αιμοδοσία από τα στίφη του Αυγούστου.

Η θάλασσα συνεχίζει να ξεπλένει κόλπους και να τρώει με το κουταλάκι το φαρμάκι.Μέχρι που δε θα χωράει κι αυτή άλλο.
Τότε δεν θα χωράμε και μεις γύρω της.Τότε όλοι φταίχτες και σιωπηλοί θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή των Οστρογότθων.
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …