Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός σε Λύκειο και Γυμνάσιο για το 2014-15


Με λιγότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά, ένα πολύπειρο Παπά τον Παπα Κώστα και  ένα πρωτόπειρο Δήμαρχο τον νεοεκλεγέντα Χρήστο Καλυβιώτη, έγινε και φέτος με επιτυχία ο αγιασμός, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα σχολεία της Λίμνης.
Την εναρκτήρια μέρα της σχολικής χρονιάς τίμησαν επίσης με τη παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος
Δημήτρης Κατσούρας, ο ...μόνιμος πρόεδρος του συλλόγου  γονέων και κηδεμόνων Νίκος Γεραλής και η εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου Σοφία Αυγέρου, μαζί με αρκετούς γονείς.
Οι παραινέσεις προς τα παιδιά για καλή χρονιά και διάβασμα από τους διευθυντές των σχολείων Γιάννη Παλάντζα και Γεωργία Λάττα ακολούθησαν τις ευχές του Δημάρχου και της εκκλησίας της Λίμνης.
Γυμνάσιο και Λύκειο Λίμνης μαζί!
Ξεχωριστό ήταν το καλωσόρισμα των μαθητών της πρώτης Γυμνασίου και η παραίνεση των διευθυντών στον παπά, να ρίξει σε όλους άφθονο αγιασμό μπας και πιάσει τόπο.
Το δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής γίνεται σιγά σιγά αρκετά σοβαρό για την επιβίωση των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τις τροϊκανές προοπτικές και πιθανά σε λίγα χρόνια αγιασμός να γίνεται όχι στο στενό χώρο της εισόδου, αλλά στο γραφείο των καθηγητών (λέμε τώρα...)
Ο ετήσιος αγιασμός σίγουρα δεν μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα της λειψής χρηματοδότησης των σχολείων , πράγμα που θίχτηκε στη μίνι  σύσκεψη των συλλόγων με το Δήμαρχο, αμέσως μετά.
Όλοι έδωσαν ραντεβού για να αναλύσουν τα προβλήματα τις αμέσως επόμενες μέρες με το δήμαρχο να ζητά πίνακες και χρονοδιαγράμματα προβλημάτων, τους διευθυντές να ζητούν λεφτά και τέλος πάντων όταν όλα αυτά θα γίνουν θα τα μάθετε, επειδή τα Λιμνιώτικα έχουν το απόλυτο ...μέσον για τη πληροφόρηση στα σχολεία!
φωτογραφίες για τους περίεργους και τους θιασώτες των σχολικών αγιασμών:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.