από την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Ψύλου

Πάμπος Χατζηλαμπής, Γιάννης Παλάντζας ,Μιχάλης Ψύλος  

Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα... στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ , η δημοσιογραφική έρευνα  και ταυτόχρονα ιστορική  διασύνδεση επαναλαμβανόμενων αμαρτιών της Ελληνικής πολιτικής, του Μιχάλη Ψύλου, έφερε αρκετό κόσμο στην αυλή του Κτίριου Μελά στη Λίμνη.

Το βιβλίο προλόγισαν οι Γιάννης Φαφούτης,Γιάννης Παλάντζας και Πάμπος Χατζηλαμπής μιλώντας τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τον καινούργιο "Λιμνιώτη"
δημοσιογράφο που έχει εδώ και 7 χρόνια σπίτι στα Δαμιά και αγαπά τη περιοχή.
Επίσης ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης  καλοσωρίζοντας τον συγγραφέα μίλησε για την ανάγκη της ενότητας που πρέπει να επιδείξουμε για να πάμε μπροστά.

Ο Γιάννης Φαφούτης παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα σύμφωνα με το οποίο :ο  Μιχάλης Ψύλος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη δημοσιογραφία το 1982 στο Ριζοσπάστη και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες Πρώτη, Νέα, Βραδυνή, Ισοτιμία, Ποντίκι, Πριν και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Εργάστηκε επίσης στους ραδιοσταθμούς «Δίαυλος 10» των 10 δήμων της δυτικής Αθήνας και «Ράδιο 5» των πέντε δήμων της Β’ Πειραιά και συνεργάστηκε με πολλά πολιτικά περιοδικά. Από το 1991 ως το 2009 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ και στο διάστημα 2001 -2009 ήταν προϊστάμενος του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.
Από το 1988 έως και σήμερα εργάζεται στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).
Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο και έχει πάρει εκατοντάδες συνεντεύξεις από προσωπικότητες της διεθνούς και εσωτερικής πολιτικής σκηνής.
Ο Πάμπος Χατζηλαμπής ανέδειξε ιστορικά στοιχεία του ελληνικού δανεισμού, με εντυπωσιακές ομοιότητες με τη σημερινή ελληνική κατάσταση.
Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε με θερμά λόγια για τον συγγραφέα ο Δημήτρης Αποστόλου -Ελύμνιος , παραθέτοντας ταυτόχρονα ιστορικές λεπτομέρειες της περιοχής σχετιζόμενες με το βιβλίο.
Ομιλία που συσχετίζει τη Γερμανική πολιτική επίδραση στην Ελλάδα , με την ιστορία του τόπου έκανε ο Γιάννης Παλάντζας και αναλυτικά θα την παραθέσουμε αναλυτικά.

τέλος ο Μιχάλης Ψύλος αφιέρωσε τη βραδιά σε φίλο του δημοσιογράφο που πέθανε πρόσφατα, αλλά και στον αδικοχαμένο φίλο του Ηλία Αγιασοφίτη που χάσαμε πριν τρία χρόνια.

Σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΨΥΛΑΚΟ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΣΥΡΙΑΝΗ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ. ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ, ΠΩΣ ΠΑΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.