Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

από την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Ψύλου

Πάμπος Χατζηλαμπής, Γιάννης Παλάντζας ,Μιχάλης Ψύλος  

Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα... στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ , η δημοσιογραφική έρευνα  και ταυτόχρονα ιστορική  διασύνδεση επαναλαμβανόμενων αμαρτιών της Ελληνικής πολιτικής, του Μιχάλη Ψύλου, έφερε αρκετό κόσμο στην αυλή του Κτίριου Μελά στη Λίμνη.

Το βιβλίο προλόγισαν οι Γιάννης Φαφούτης,Γιάννης Παλάντζας και Πάμπος Χατζηλαμπής μιλώντας τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τον καινούργιο "Λιμνιώτη"
δημοσιογράφο που έχει εδώ και 7 χρόνια σπίτι στα Δαμιά και αγαπά τη περιοχή.
Επίσης ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης  καλοσωρίζοντας τον συγγραφέα μίλησε για την ανάγκη της ενότητας που πρέπει να επιδείξουμε για να πάμε μπροστά.

Ο Γιάννης Φαφούτης παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα σύμφωνα με το οποίο :ο  Μιχάλης Ψύλος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη δημοσιογραφία το 1982 στο Ριζοσπάστη και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες Πρώτη, Νέα, Βραδυνή, Ισοτιμία, Ποντίκι, Πριν και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Εργάστηκε επίσης στους ραδιοσταθμούς «Δίαυλος 10» των 10 δήμων της δυτικής Αθήνας και «Ράδιο 5» των πέντε δήμων της Β’ Πειραιά και συνεργάστηκε με πολλά πολιτικά περιοδικά. Από το 1991 ως το 2009 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ και στο διάστημα 2001 -2009 ήταν προϊστάμενος του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.
Από το 1988 έως και σήμερα εργάζεται στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).
Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο και έχει πάρει εκατοντάδες συνεντεύξεις από προσωπικότητες της διεθνούς και εσωτερικής πολιτικής σκηνής.
Ο Πάμπος Χατζηλαμπής ανέδειξε ιστορικά στοιχεία του ελληνικού δανεισμού, με εντυπωσιακές ομοιότητες με τη σημερινή ελληνική κατάσταση.
Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε με θερμά λόγια για τον συγγραφέα ο Δημήτρης Αποστόλου -Ελύμνιος , παραθέτοντας ταυτόχρονα ιστορικές λεπτομέρειες της περιοχής σχετιζόμενες με το βιβλίο.
Ομιλία που συσχετίζει τη Γερμανική πολιτική επίδραση στην Ελλάδα , με την ιστορία του τόπου έκανε ο Γιάννης Παλάντζας και αναλυτικά θα την παραθέσουμε αναλυτικά.

τέλος ο Μιχάλης Ψύλος αφιέρωσε τη βραδιά σε φίλο του δημοσιογράφο που πέθανε πρόσφατα, αλλά και στον αδικοχαμένο φίλο του Ηλία Αγιασοφίτη που χάσαμε πριν τρία χρόνια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …