Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

από την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιών Αφιέρωμα στην Παναγία


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΡΟΒΙΩΝ

                         Παναγιά   Παρηγορήτρα

  Στο προαύλιο του Πύργου Ροβιών συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 άτομα την Τετάρτη 13 Αυγούστου για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση – αφιέρωμα στην Παναγία. Τα καθίσματα που παραχώρησε ο Δήμος γέμισαν κι αρκετοί έμειναν όρθιοι. Ευτυχώς περίσσεψαν οι καρέκλες των
επισήμων!! Κι έτσι κάθισαν κάποιοι.
   Η Παναγία στην καθημερινή μας ζωή και στην ιστορία μας, ήταν το θέμα του αφιερώματος. Κι ενώ ο Θεός είναι φιλεύσπλαχνος , κάποιες φορές είναι και τιμωρός στη λαϊκή συνείδηση. Αντίθετα η Παναγία είναι η πιο μεγάλη μητέρα , γλυκοφιλούσα, παρηγορήτρα, που μέσα στην αγκαλιά της βρίσκουν ανακούφιση και λύση τα βάσανα όλων.
   Ο επιβλητικός όγκος του μεσαιωνικού Πύργου, η άρτια παρουσίαση του θέματος από την κ. Βικτώρια Μακρή, φιλόλογο, καθώς και η μικρή νεοσύστατη χορωδία, που πλαισίωσε τα κείμενα  με εκκλησιαστικούς ύμνους  και παραδοσιακά τραγούδια από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τη Μ. Ασία, έκαναν την εκδήλωση ξεχωριστή. Το αφιέρωμα στην Παναγία έκλεισε με ένα συρτό χορό που ξεκίνησαν οι κυρίες της χορωδίας και παρέσυραν και αρκετούς θεατές που θέλησαν να χορέψουν μαζί τους
   Η προσέλευση του κόσμου , εξέπληξε ευχάριστα και αυτό κάνει τα μέλη και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και για μια διαφορετικού είδους ψυχαγωγία, εκτός από τα πανηγύρια με τις ακριβοπληρωμένες φίρμες!!  Και σ' άλλα με υγεία
                                                                                  Μαμούχα Κατερίνα
                                                                    Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιών 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …