Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποσειδών:ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014» ήταν ένα μάθημα ζωής


Η, μοναδική στην Ελλάδα, Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014» ολοκληρώθηκε στη Λίμνη Ευβοίας έχοντας εκπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τους στόχους της και διαμορφώνοντας, με την περιπετειώδη εξέλιξή της, τις καλύτερες προοπτικές για την πέμπτη επανάληψή της το καλοκαίρι του 2015.
Η κορωνίδα της Διοργάνωσης, ο 4ος Διάπλους του Β. Ευβοϊκού Κόλπου, σε ανάμνηση της ιστορικά τεκμηριωμένης και ταυτόσημης απόστασης, των 80 σταδίων, που διήνυσε ο θρυλικός Σκυλλίας στην Ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π. Χ., ξεκίνησε
κανονικά με την περαίωση 28 αθλητών στην αφετηρία του Αγώνα, λιμάνι Οσμαές Θεολόγου. Δυστυχώς, λόγω ενός γεμάτου 5 Μποφόρ ανέμου, όλοι οι συντελεστές καθηλώθηκαν στην αφετηρία για 5 ολόκληρες ώρες. Η Σκυλίια, όμως, αντοχή που επιδείχτηκε από όλους έδωσαν διέξοδο στην διαφαινόμενη ακύρωση του Αγώνα.
Κοινή συναινέσει και παρά τη συσσωρευμένη κόπωση όλων εφαρμόστηκε η εναλλακτική διαδρομή, των 8 Χιλιομέτρων, του Κανονισμού και όλοι οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στην αφετηρία του εναλλακτικού Αγώνα, του Παράλιου Σκυλλία.
Η εκκίνηση δόθηκε από την παράλια τοποθεσία του Κανδηλίου, Collomni της Εύβοιας και όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στη Λίμνη Ευβοίας, με προεξέχοντα και μελλοντικά, σίγουρα περίοπτο αθλητή παγκοσμίων διακρίσεων, τον Αναστάσιο Σαχπαζίδη, 22 ετών, με χρόνο 01: 45΄: 38΄΄.
Εντυπωσιακή ήταν και η εξέλιξη των Αγώνων της επόμενης μέρας. Στα 250 Μ. συμμετείχαν 19 παιδιά, ηλικίας 9 έως 14 χρονών με νικητή τον Θεοδώρου Κων/νο, ενώ στην απόσταση των 3.000 Μέτρων συμμετείχαν 27 αθλητές με νικητή τον Γιοβανούδη Γιώργο με χρόνο 45΄: 28΄΄.
Η κάτοικοι της Λίμνης αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, για δύο ημέρες, από κοντά την προσπάθεια των αθλητών/τριών και να προβληματιστούν για το ιδεώδες της μαραθώνιας κολύμβησης, η οποία σφυρηλατεί στάσεις και αντιστάσεις ζωής.
Τιμή και έπαινος για όλους τους συμμετέχοντες/χουσες αγωνιστικά, στους δεκάδες συντελεστές των Αγώνων, στους συνοδούς βαρκάρηδες, στους χορηγούς ψυχής και σε αυτούς που  συνεισέφεραν χρηματικά, στον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» - Φορέα της Διοργάνωσης.
Ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014» ήταν ένα μάθημα ζωής για όσους συμμετείχαν σε αυτόν ενεργά και με οποιοδήποτε τρόπο. Η εξατομίκευση της ομαδικής και εθελοντικής προσπάθειας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της επιδίωξης του ατομικά και συλλογικά ακατόρθωτου αναδείχτηκε τη φετινή χρόνια εφικτό με τον καλύτερο τρόπο.  
Για όλους αυτούς που έμειναν αμέτοχοι ή θεατές ενός πραγματικά σύνθετου δρώμενου, ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015» τους παρέχει μια ευκαιρία να ξαναδούν, με άλλη εστίαση, τη ζωή τους…
  

                                   Το Δ.Σ.


           Του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης

                                «Ο Ποσειδών»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …