Ποσειδών:ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014» ήταν ένα μάθημα ζωής


Η, μοναδική στην Ελλάδα, Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014» ολοκληρώθηκε στη Λίμνη Ευβοίας έχοντας εκπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τους στόχους της και διαμορφώνοντας, με την περιπετειώδη εξέλιξή της, τις καλύτερες προοπτικές για την πέμπτη επανάληψή της το καλοκαίρι του 2015.
Η κορωνίδα της Διοργάνωσης, ο 4ος Διάπλους του Β. Ευβοϊκού Κόλπου, σε ανάμνηση της ιστορικά τεκμηριωμένης και ταυτόσημης απόστασης, των 80 σταδίων, που διήνυσε ο θρυλικός Σκυλλίας στην Ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π. Χ., ξεκίνησε
κανονικά με την περαίωση 28 αθλητών στην αφετηρία του Αγώνα, λιμάνι Οσμαές Θεολόγου. Δυστυχώς, λόγω ενός γεμάτου 5 Μποφόρ ανέμου, όλοι οι συντελεστές καθηλώθηκαν στην αφετηρία για 5 ολόκληρες ώρες. Η Σκυλίια, όμως, αντοχή που επιδείχτηκε από όλους έδωσαν διέξοδο στην διαφαινόμενη ακύρωση του Αγώνα.
Κοινή συναινέσει και παρά τη συσσωρευμένη κόπωση όλων εφαρμόστηκε η εναλλακτική διαδρομή, των 8 Χιλιομέτρων, του Κανονισμού και όλοι οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στην αφετηρία του εναλλακτικού Αγώνα, του Παράλιου Σκυλλία.
Η εκκίνηση δόθηκε από την παράλια τοποθεσία του Κανδηλίου, Collomni της Εύβοιας και όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στη Λίμνη Ευβοίας, με προεξέχοντα και μελλοντικά, σίγουρα περίοπτο αθλητή παγκοσμίων διακρίσεων, τον Αναστάσιο Σαχπαζίδη, 22 ετών, με χρόνο 01: 45΄: 38΄΄.
Εντυπωσιακή ήταν και η εξέλιξη των Αγώνων της επόμενης μέρας. Στα 250 Μ. συμμετείχαν 19 παιδιά, ηλικίας 9 έως 14 χρονών με νικητή τον Θεοδώρου Κων/νο, ενώ στην απόσταση των 3.000 Μέτρων συμμετείχαν 27 αθλητές με νικητή τον Γιοβανούδη Γιώργο με χρόνο 45΄: 28΄΄.
Η κάτοικοι της Λίμνης αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, για δύο ημέρες, από κοντά την προσπάθεια των αθλητών/τριών και να προβληματιστούν για το ιδεώδες της μαραθώνιας κολύμβησης, η οποία σφυρηλατεί στάσεις και αντιστάσεις ζωής.
Τιμή και έπαινος για όλους τους συμμετέχοντες/χουσες αγωνιστικά, στους δεκάδες συντελεστές των Αγώνων, στους συνοδούς βαρκάρηδες, στους χορηγούς ψυχής και σε αυτούς που  συνεισέφεραν χρηματικά, στον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» - Φορέα της Διοργάνωσης.
Ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014» ήταν ένα μάθημα ζωής για όσους συμμετείχαν σε αυτόν ενεργά και με οποιοδήποτε τρόπο. Η εξατομίκευση της ομαδικής και εθελοντικής προσπάθειας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της επιδίωξης του ατομικά και συλλογικά ακατόρθωτου αναδείχτηκε τη φετινή χρόνια εφικτό με τον καλύτερο τρόπο.  
Για όλους αυτούς που έμειναν αμέτοχοι ή θεατές ενός πραγματικά σύνθετου δρώμενου, ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015» τους παρέχει μια ευκαιρία να ξαναδούν, με άλλη εστίαση, τη ζωή τους…
  

                                   Το Δ.Σ.


           Του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης

                                «Ο Ποσειδών»

Σχόλια