Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

   

Ο ΣΚΥΛΛΙΑΣ και ο Διάπλους Β. Ευβοϊκού Κόλπου κατόρθωσε μέσα σε τέσσερα χρόνια να εξελιχθεί στη μοναδική Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης στην Ελλάδα και από τις πιο ενδιαφέρουσες Διεθνώς.
Αυτό το Σαββατοκύριακο η Λίμνη φιλοξενεί το πιο μεγάλο καλοκαιρινό αθλητικό γεγονός της Εύβοιας και σας προσκαλεί να συνδράμετε και να παρακολουθήσετε από κοντά τις εκδηλώσεις. Το Πρόγραμμα του ΣΚΥΛΛΙΑ 2014 έχει ως ακολούθως:

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014:
Κτίριο Μελά (Λιμάνι Λίμνης): Διαπίστευση αθλητών/τριών από 18:00 έως 22:00. Ταυτόχρονα, προγραμματισμός και παροχή οδηγιών προς συμμετέχοντες, συντελεστές του Αγώνα και κυβερνητών των συνοδών σκαφών.
Σάββατο 12 Ιουλίου 2014
Λιμάνι Λίμνης στις 06:00-06:30: Συγκέντρωση όλων των αθλητών/τριών και εμπλεκόμενων του Αγώνα και ομαδική περαίωση, με σκάφη, στην Αφετηρία-Οσμαές (Λεχούνα).
Λιμάνι Οσμαές-Λεχούνα στις 07:30: Άφιξη στην αφετηρία και τελευταίες οργανωτικές διαδικασίες πριν την Εκκίνηση.
Εκκίνηση του Κολυμβητικού Αγώνα στις 08:00.
Σκάλα Λίμνης: Πρώτοι τερματισμοί περί τις 12:00 και πιθανή ολοκλήρωση του Αγώνα στις 15:00.  
Κτίριο Μελά-Απονομές στις 20:30.
Δεξίωση στις 21:30.
Κυριακή 13 Ιουλίου 2013
Σκάλα Λίμνης: Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ θανόντων Λιμνιωτών της Ναυτικής Εποποιϊας των “Stephen Hopkins-Raider Stier” στις 10:30.
Κολυμβητικός αγώνας 250 Μ. από Προσκοπείο μέχρι τη Σκάλα Λίμνης στις 11:30.
Κολυμβητικός Αγώνας 3.000 Μ. από Κατούνια μέχρι Σκάλα Λίμνης στις 12:00.
Σκάλα Λίμνης-Απονομές στις 13:30.
Λήξη Διοργάνωσης Μαραθώνιας Κολύμβησης
ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014


ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ «ΣΚΥΛΛΙΑ 2014» 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …