Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

«Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ Γ.Ε.Ν.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ 
ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΗΣ   «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»       


Αξιότιμε Αρχηγέ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού,
λαμβάνουμε την τιμή να σας απευθύνουμε Καλή Επιτυχία στα σπουδαία καθήκοντά σας. Παράλληλα, εκφράζουμε και τις θερμότερες των ευχαριστιών μας προς το Πολεμικό μας Ναυτικό, για την αποστολή Στελεχών της Δ.Υ.Κ. στις εκδηλώσεις μας από το 2012 και σας καθιστούμε ενήμερο για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του Ομίλου μας, για το Καλοκαίρι του 2014.
Θα σας προτείναμε το Πολεμικό μας Ναυτικό να επαναλάβει την
αποστολή στελεχών της Δ.Υ.Κ., ως αντιπροσωπευτική  εκπροσώπηση,  και στη φετινή διοργάνωση ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014. Η αποστολή θα τιμηθεί από τους Διοργανωτές και τα έξοδα διαμονής και διατροφής των καλύπτονται από το φορέα της Διοργάνωσης. Το πρόγραμμα ων εκδηλώσεων έχει ως εξής:
·        Παρακευή 11-7-2014: Παρουσίαση αθλητών/τριών από 19:00 έως 21:00 στο Κτίριο Μελά.
·        Σάββατο 12-7-2014 Αναχώρηση αθλητών από Λίμνη για Οσμαές Θεολόγου στις 06:30. Εκκίνηση Διάπλου Β. Ευβοϊκού  στις 08:00. Τερματισμοί αθλητών στη Λίμνη από 12:30 έως 15:30.
20:30 Απονομές-Δείπνο
·        Κυριακή 13-7-2014: Επιμνημόσυνη Δέηση 10:30 στη Σκάλα Λίμνης
11:00 έως 14:00 Αγώνες 250 μ., 500 μ., 3.000 μ.
O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ελύμνια 2014», υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, την Διοργάνωση  Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014», στη Λίμνη Ευβοίας, το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Ιουλίου 2014, «τιμής ένεκεν» στον πρώτο επιβεβαιωμένο κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νικηφόρα ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.
Πρωτοφανές είναι το ενδιαφέρον, εντός και εκτός συνόρων,  για τη Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014». Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης την προβάλλουν ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.  Οι αιτήσεις συμμετοχών έχουν ήδη ανέλθει στις 46 (3 Ξένες συμμετοχές).
Ο Διάπλους του Β. Ευβοϊκού διευρυμένος από φέτος σε Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης επιχειρεί από το 2011 να αναδειχθεί σε πρωτοποριακό Θεσμό προώθησης της Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης για όλες τις ηλικίες και να καθιερώσει τη Λίμνη και τη Βόρεια Εύβοια ως σημείο αναφοράς των σχετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.
Επίσης, λαμβάνουμε την τιμή να σάς απευθύνουμε την παρούσα προσωπική επιστολή συνεκτιμώντας και την ποιότητα και το κύρος της προσωπικότητάς σας, η οποία μπορεί να αντιληφθεί την ευτυχή συγκυρία που έχει διαμορφωθεί στην πραγμάτωση ενός σύνθετου θεσμού-δρώμενου, το οποίο ικανοποιεί μεν τις φιλοδοξίες μιας ελλαδικής περιοχής (Βόρεια Εύβοια), αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και στο Πολεμικό μας Ναυτικό τη δυνατότητα να επανασυνδεθεί με μια χρυσή σελίδα της πανάρχαιας ιστορικής του διαδρομής.
Ο ετήσιος Κολυμβητικός Μαραθώνιος του Βόρειου Ευβοϊκού με την επωνυμία «Σκυλλίας», προσπαθεί, μεταξύ άλλων, να φέρει στην επιφάνεια της σύγχρονης εθνικής μας μνήμης μια εμβληματική, αλλά αδικημένη από την ιστορική αποτίμηση, φυσιογνωμίας, αυτής του πρώτου δύτη, «ύφυδρου πολεμιστή» και δολιοφθορέα σε επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου και μάλιστα μέσα στα πλαίσια  της καθοριστικής, παγκοσμίως, ναυμαχίας του Αρτεμισίου το 48ο π. Χ..  
Το ενδεχόμενο της δικής σας συμβολής στην ενσωμάτωση και ονοματολογική αποδοχή από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, στην οποία διατελέσατε από τους μακροβιότερους διοικητές της, της εμβληματικής και συμβολικής φυσιογνωμίας του Σκυλλία στην ιστορική παράδοση της μονάδας και τη χρήση της στον ονοματολογικό προσδιορισμό ενός επιπέδου εκπαίδευσης των βατραχανθρώπων μας (π.χ. στη δοκιμασία της Μεγάλης Κολύμβησης, η οποία περίπου συμπίπτει με τη Σκυλλίια απόσταση των 14.500 μ.), θα αποτελούσε μια εμπνευσμένη ενέργεια, με πολυεπίπεδες δυνατότητες αξιοποίησής της.
Η επίσημη ή μη ανάληψη από εσάς σχετικής πρωτοβουλίας, θα θέλαμε να συνδυαστεί και φέτος με την αποστολή εκπροσώπων της Δ.Υ.Κ. στην ετήσια διοργάνωση του «Σκυλλία», ως απότιση τιμής στον πρώτο παγκοσμίως, επιβεβαιωμένο μαχητή ανορθόδοξου πολέμου στη θάλασσα, ο οποίος είχε την καταγωγή του από τη Β. Εύβοια και παράλληλα θα αναγνώριζε την πολύτιμη συνεισφορά της διοργανώτριας πόλης, ιστορικής και μαρτυρικής Λίμνης, στους εθνικούς αγώνες.
 Οι ικανότητές σας, η κουλτούρα σας και η υψηλή αίσθησή σας για την ιστορική κατατομή του έθνους μας, μάς εμβάλλει το θάρρος να σας οχλήσουμε από τα σπουδαία καθήκοντά σας αλλά και την αισιοδοξία ότι ο «καιρός», με την αρχαιοελληνική και νεοελληνική σημασία του όρου, έχει έρθει για την αποκατάσταση μιας εκκρεμότητας από το παρελθόν.
Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων του Πολεμικού Ναυτικού και προς τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών για την υποστήριξη των προηγούμενων ετών, και προς Εσάς προσωπικά, γιατί πιστεύουμε, μέσα από την πρόσκλησή μας και την άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτή, την προοπτική εδραίωσης μιας σχέσης και ενός δρώμενου που τιμά την ναυτική πολιτεία της Λίμνης και ταυτόχρονα την ιστορία και την παράδοση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.


*παρακαλούμε κοινοποιείστε και προς Δ.Υ.Κ.


                                                Με Εκτίμηση

                                                                          Το Δ.Σ. του Ομίλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.