Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΑ ΣΚΑΦΗ, ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ


Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, στις 11:00
Η Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014» βρίσκεται προ των πυλών. Από το 2011, που πραγματοποιήθηκε  ο 1ος  Διάπλους  Βορείου Ευβοϊκού Κόλπου, κατορθώθηκε ο συγκεκριμένος Αγώνας των 14.500 μέτρων, να αναδειχθεί στην καλύτερη εκδήλωση  κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στη χώρας μας και από τις πιο ενδιαφέρουσες παγκοσμίως.  Ήδη, μέχρι σήμερα, η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών είναι
πρωτοφανής και από αυτό το καλοκαίρι αποκτά και διεθνές χαρακτήρα: 41  Έλληνες /ίδες και 3 Ξένοι, η αφρόκρεμα του αθλήματος, έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Ο άνευ προηγουμένου αριθμός συμμετοχών δημιουργεί μεγάλες οργανωτικές ανάγκες στην Οργανώτρια Αρχή και κυρίως στην εξεύρεση των συνοδών σκαφών. Ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» απευθύνεται στην ευσυνειδησία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης  των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολοκλήρου της Βόρειας Εύβοιας. Καλεί, όσους διαθέτουν σκάφος αναψυχής, τους ερασιτέχνες αλιείς και τους επαγγελματίες αλιείς, να βοηθήσουν στην διεξαγωγή του Αγώνα αναλαμβάνοντας τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του συνοδευτικού σκάφους. Η Οργανωτική Επιτροπή θα καλύψει, με την παροχή 50 Ευρώ ανά κυβερνήτη συνοδευτικού σκάφους, την αναγκαία οικονομική δαπάνη. Επίσης, στο πλήρωμα του συνοδευτικού σκάφους θα δοθεί το διαφημιστικό μπλουζάκι-καπελάκι, το αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και θα κληθεί να παραβρεθεί στο γεύμα Αθλητών–Οργανωτών-Συνοδών το βράδυ της 12 Ιουλίου 2014. Ορίζει ως ημερομηνία συνάντησης των ενδιαφερομένων την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, στις 11:00, στο Κινηματοθέατρο της Λίμνης.  

Τα ψέματα τελείωσαν. Αγαπάμε αυτόν τον τόπο και την Ιστορία του ή όχι; Σε εμάς εναπόκειται να αποδείξουμε, αν αυτά που λέμε τα εννοούμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …